Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας - Προβολή ταινίας - Σάββατο 16/08/2014 στις 9.30μμ στην Μαρίνα Ιτέας














ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/8 στις 9.30μμ

 

στη μαρίνα Ιτέας

 

Η πολυβραβευμένη ταινία «Dallas Buyers Club» (2014)

του Ζαν Μαρκ Βαλέ

με τους εκπληκτικούς Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο

Η αληθινή ιστορία του Ρον Γούντρουφ που με το πάθος του για ζωή, με χιούμορ, αισιοδοξία και εφευρετικότητα άνοιξε δρόμους για τους συνανθρώπους του

 

The Washington Post: «Ο Μάθιου ΜακΚόναχι καταθέτει την ερμηνεία της ζωής του»

The New York Observer: «Μία από τις πιο καθηλωτικές και εμπνευσμένες ταινίες της χρονιάς! Μην τη χάσετε!»

 Los Angeles Times: «Απολαυστική! Αδύνατο να τη ξεχάσεις!»

Deadline: «Μια υπέροχη, εντυπωσιακή και τελικά αισιόδοξη πραγματική ιστορία!»

US Weekly: «Συγκινητική και αξέχαστη! Χιούμορ και συναίσθημα! Ο Τζάρεντ Λέτο είναι απίστευτος!»

 

Το «Dallas Buyers Club» αποτέλεσε την ανεξάρτητη έκπληξη των φετινών βραβείων Όσκαρ. Η εντυπωσιακή παρουσία του στα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς (έξι υποψηφιότητες στις πρωτοκλασάτες κατηγορίες, δύο Όσκαρ α΄ και β΄ ανδρικού ρόλου, Χρυσές Σφαίρες κ.ά.) επιβεβαιώνουν την ευρεία απήχηση αυτού του αουτσάϊντερ μικρού προϋπολογισμού.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ρον Γούντρουφ υπήρξε ένας καθαρόαιμος macho Τεξανός μικρο-κομπιναδόρος, λάτρης των στοιχημάτων, των γυναικών και της έκλυτης ζωής. Ξαφνικά το 1985 διαγιγνώσκεται θετικός στον ιό HIV και μαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Αρνούμενος να αποδεχτεί την εκτίμηση των γιατρών, βλέπει με καινούργιο μάτι τη ζωή του. Όχι όμως με τον τρόπο ενός ηθικολόγου ιεροκήρυκα, αλλά με τον τσαμπουκά ενός ανυπότακτου ο οποίος αποφασίζει να μην παραδοθεί αμαχητί. Και τα καταφέρνει! Μαζί με τον τρανσέξουαλ Ρέγιον.

 

Οι δύο πρωταγωνιστές υποβλήθηκαν σε εξαντλητική απώλεια βάρους για να υποδυθούν τους δυο αντίθετους αλλά σε στενή συνεργασία πόλους της ιστορίας.  Εκτός από την εντυπωσιακή σωματική τους μεταμόρφωση, αυτό που τους αναβαθμίζει στην κατηγορία της αξέχαστης ερμηνείας είναι η αφοσίωση και η ειλικρίνεια με την οποία αποδίδουν τις πτυχές του χαρακτήρα τους στα χαμηλά και στα υψηλά που τους επιφυλάσσει αυτή η γλυκόπικρη ιστορία.
Ο πρωταγωνιστής Μάθιου ΜακΚόναχι δίνει την ερμηνεία της καριέρας του και αποδεικνύεται ένας μεγάλος ηθοποιός που μέχρι σήμερα δεν είχε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Όσο για τον συμπρωταγωνιστή του Τζάρεντ Λέτο με την συγκλονιστική σκηνή με τον πατέρα του κλείδωσε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: