Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έκτακτη σύνοδο για ανάπτυξη και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ αποφάσισαν οι «28»



Βρυξέλλες
 
Την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, σύμφωνα με την πρόταση του ιταλού πρωθυπουργού, αποφάσισαν οι «28» της ΕΕ.

Στο προσχέδιο της απόφασης της Συνόδου της 30ής Αυγούστου αναφέρεται ότι η έκτακτη σύνοδος θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο προσχέδιο του κειμένου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κακή οικονομική πραγματικότητα της ΕΕ, ιδίως της Ευρωζώνης: «Τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαίωσαν ότι η ανάπτυξη, ιδίως στη ζώνη του ευρώ είναι αδύναμη και η ανεργία απαράδεκτα υψηλή.»

Η Σύνοδος που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου θα εστιάσει στην ανεργία των νέων και στην ανάγκη επενδύσεων.
Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία για την οικονομία στην Ευρωζώνη, τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν καθόλου ενθαρυντικά: στο υψηλό 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ έχει «ανάψει» η συζήτηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και το ποσοστό λιτότητας στο μείγμα.

Το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα, με την Ισπανία να την ακολουθεί.
Σε χαμηλό πέντε ετών εκτιμάται ότι υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat.
Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ αυξάνονται καθώς ο δείκτης έχει κολλήσει σε επίπεδα που χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνη ζώνη» από πέρυσι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση.
 
Newsroom ΔΟΛ


άντε να δούμε...θα καταφέρει να μετασχηματισθεί ο καπιταλισμός ή θα ακολουθήσει στην κατρακύλα τον σοσιαλισμό.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: