Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπουρλοοοοτο!


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Καμία φορά με πιάνει μια τρέλα με αυτά που ακούω, και θέλω να συμπεριφερθώ σαν τους πιο ακραίους αναρχικούς και να τα σπάσω όλα, να γιαουρτώσω, να θυμώσω, να βρίσω να εκραγώ!
Τώρα βγήκε μια έκθεση κάποιας επιτροπής της Ευρωβουλής και μας λέει ότι από όποια χώρα πέρασε η Τρόικα λειτούργησε σαν χασάπης και διέλυσε τα πάντα!

Και από κοντά και ο Στουρνάρας να μας λέει ότι τάχα αν κάναμε αυτά που έλεγε η Τρόικα θα είχαμε καταστραφεί! Δηλαδή εδώ ξέρετε τι καταλαβαίνω; Έρχεται ο εργολάβος της κατεδάφισης και φωνάζει στο χειριστή της μπουλντόζας:

-Μήτσο λάθος κάναμε δεν έπρεπε να το γκρεμίσουμε, μια τρύπα έπρεπε να κάνουμε για να περάσει το αϊρκοντίσιον για να δροσισθούνε!

Όμως η επόμενη είδηση είναι ακόμα πιο τραγική! Η Χαλυβουργική βάζει όλους τους υπάλληλους της σε διαθεσιμότητα! Μέσα στην κόλαση της κρίσης και της αναδουλειάς, ζητεί η επιχείρηση μια μείωση στο ρεύμα και στο αέριο! Στέλεχος δε του υπουργείου ανάπτυξης λέει (άκουσον-άκουσον) μακάρι αυτό να ταρακουνήσει την τρόικα!

Καλά, ρε γαμωτο, τόσο θέατρο και υποκρισία μόνο αυτό έμεινε αλώβητο σε αυτή τη χώρα; Τι να αρχίσω να αραδιάζω τώρα; Γιατί ψηφίζουμε κυβερνήσεις και ευρωβουλευτές και δημάρχους αφού όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις αυτών που έχουν αγοράσει τη χώρα "αντί πινακίου φακής";
Για μια μπουκιά ψωμί πάνε να πουλήσουν (αν δεν τα πούλησαν ήδη ) τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος όλης της χώρας! Που αν τα κάναμε ανακύκλωση, χαλκό και αλουμίνια θα εισπράτταμε δισεκατομμύρια!!

Εκλογές έρχονται όμως και επειδή θα φανεί ότι θα πιάσουν τρελό πάτο τα κόμματα της συγκυβέρνησης άρχισαν τα δήθεν αντιμνημονιακά και κοντρίτσες τάχα με την τρόικα! Όλη η Ελλάδα στριμώχνεται στους παράδρομους των εθνικών οδών να γλυτώσει κανένα διοδιο, οι αυξήσεις γεγονός, αλλά ούτε κουβέντα δεν μπορούν να αρθρώσουν στην κατασκευάστρια εταιρεία, βλέπεις ο δρόμος της ανήκει!

Γενικά οι μάσκες έπεσαν μετά από καιρό και άλλοθι δεν υπάρχει κανένα πλέον! Μας διέλυσαν για τους λόγους που ξέρουν μόνο αυτοί και οι πειραματισμοί τους! Προσπαθώντας δε να σωθούν πολιτικά και ποινικά όλοι όσοι μπλέχτηκαν σε αυτό το πλιάτσικο, και να διασωθούν από την οργή του λάου και της δικαιοσύνης αρχίζουν και στήνουν κάτι παραμυθάκια εναντίον της Τρόικας, ενώ εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές τους!

Όσο για τα Τροικα τα μέσα ενημέρωσης βρήκαμε θέμα χαλαρό για να νοιώσει ο χαζός ψηφοφόρος λιγάκι εθνική περηφάνια!

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα που πρέπει να γυρίσουν πίσω όσο πουλάει την ταινία του ο Κλούνεϊ! Όταν θα γυρίσουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα, δεν θα βρουνε κανέναν από τους Έλληνες να τα περιμένει. Όποτε καλά είναι εκεί στην Αγγλία όλο και θα βρίσκεται και κανένας Έλληνας να τα βλέπει! Όχι άλλα μάρμαρα, μας φτάνουν τα.. τούβλα που έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: