Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κυπελλούχος ο Αστέρας Ιτέας - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Κυπελλούχος ΕΠΣ Φωκίδας για το 2014 αναδείχθηκε ο Αστέρας Ιτέας.
 
Στον τελικό που διεξήχθει στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες του Αστέρα Ιτέας και του Διαγόρα Πολυδρόσου. Ο Αστέρας συγκαταλεγόταν στα φαβορί από την αρχή του θεσμού ενώ ο Διαγόρας ήταν η μεγάλη έκπληξη αφού για να περάσει στον τελικό απέκλεισε την πολύ δυνατή φέτος Ένωση Γλυφάδας και μάλιστα με εκτός έδρας νίκη. Τελικός νικητής ο Αστέρας Ιτέας με 4-1.

Στο γήπεδο βρέθηκε μεγάλος αριθμός φιλάθλων και των δύο ομάδων, αλλά και σύσσωμη η αθλητική και πολιτική ηγεσία της περιοχής. Στις κερκίδες ήταν επίσης ο πρόεδρος και η ομάδα του Φωκικού. Επίσης στο γήπεδο της Άμφισσας ήταν χθες άνθρωποι της ομάδας του Όμηρου Νεοχωρίου, πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας, με σκόπό την "κατασκοπία" εν όψει μπαράζ.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα οι δύο ομάδες ήξεραν ότι αυτός ο αγώνας ήταν τελείως διαφορετικός από τον αντίστοιχο πρωταθλήματος της Κυριακής. Στόχος του Διαγόρα να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο κρίσιμο εικοσάλεπτο και του Αστέρα το γρήγορο γκολ. Αυτός που πέτυχε αυτό που ζητούσε ήταν τελικά ο Αστέρας αφού πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο τερματοφύλακας του Διαγόρα.

Από εκεί και πέρα το ματς ισορρόπησε με την κατοχή να είναι μοιρασμένη και χωρίς τις μεγάλες φάσεις μέχρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο τριακοστό λεπτό έγινε η επόμενη ευκαιρία, πάλι από τον Αστέρα, όταν σε τετ-α-τετ, το οποίο όμως ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο δεύτερος επόπτης, η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42, σε μία αντεπίθεση του Αστέρα υπήρξε μία διεκδίκηση μέσα στην περιοχή του Διαγόρα στην οποία ο διαιτητής του αγώνα είδε πέναλτι το οποίο εκτελέστηκε εύστοχα για να γίνει το 2-0. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο 44 ο Αστέρας είχε ακόμη μία ευκαιρία σε ένα τετ-α-τετ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διαγόρας μπήκε πιο δυνατά αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι μπορεί περισσότερο. Και μόλις στο 48 σε μία υποδειγμαστική αντεπίθεση που κατέλειξε σε πλασέ μέσα από την περιοχή έγινε το 2-1. Και παρά την ευκαιρία που έχασε ο Αστέρας τρία λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ και συγχηση μέσα στην περιοχή, ο Διαγόρας συνέχισε να στέκεται καλύτερα και να προσπαθεί για την ισοφάριση. Κάτι που δεν πέτυχε όμως αφού παρά την καλή κυκλοφορία δεν υπήρχε ο παίκτης που θα τελείωνε τις φάσεις. Περνώντας ο χρόνος το ματς άρχισε να ισορροπεί και πάλι με μοναδικές σημαντικές στιγμές όμως δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα που ζητήθηκαν αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Και ενώ ο αγώνας είχε πάρει μία άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω είκοσι λεπτά πριν την λήξη και από ένα φάουλ που κέρδισαν οι παίκτες του Αστέρα, από δεξιά όπως επιτίθονταν, έγινε το 3-1 και όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Διαγόρα προσπάθησαν τα επόμενα λεπτά μήπως μπορέσουν να μειώσουν και πάλι, έγιναν και κάποιες κινήσεις από τον πάγκο αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Αστέρα πλέον να έχει τον πλήρη έλεγχο και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις του αγώνα να φτάνει στο τελικό 4-1 με το ομορφότερο γκολ του αγώνα με καταπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δύο προπονητές ήταν: Για τον Αστέρα Ιτέας ο Γιάννης Λύτρας επέλεξε τους Αλεξανδρή (τερματοφύλακας), Σνιγκούρ, Τολκουτσή (71΄ Δελή), Μαυροφρύδη, Κουβέλη, Παπαγεωργίου, Βάσο, Κέβιν, Χαρδαλούπα (91΄ Χρόνη), Ιωάννου (68΄ Χάιδο) και Τοπούζι. Ο Αργύρης Μουλαράς για τον Διαγόρα Πολυδρόσου χρησιμοποίησε τους Τζιβάρα (τερματοφύλακας), Παπατζήμα, Κυρίτση (77΄ Κοπανάκη), Ζήση, Λέσση (80΄ Κοπανάκη), Πρένγκα, Χουλιάρα, Καρυώτη, Νάστο Αλ., Νάστο Αν. και Καλαλέ (46΄ Στεργίου).

Σημαντική έλλειψη για την ομάδα του Πολυδρόσου ο Ρέββας, ο παίκτης που με δικά του τέρματα ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση, που δεν ήταν καν στην αποστολή.
Διαιτητής του αγώνα ο Μπούνος, επόπτες οι Κατσαρέλης και Γούρας και τέταρτος ο Καραπλής.

Στο τέλος του αγώνα παραλίγο να χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι επιχείρησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την επέμβαση των ψυχρεμοτέρων δεν έγινε τίποτα.

Ο Αστέρας Ιτέας τώρα περιμένει την κλήρωση της 10ης Μαρτίου για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών με πιθανούς αντιπάλους του κυπελλούχους Αιτωλοακαρνανίας (Ναυπακτιακός Αστέρας ή Νέοι Παναιτωλικού), Άρτας (Αναγέννηση Άρτας ή Δόξα Άρτας), Βοιωτίας (Παρνασσός Αράχωβας), Ευρυτανίας (Αίολος Πρ. Ηλία ή Φραγκίστα) και Πρέβεζας-Λευκάδας (Ελπίδες Οδυσσέα Νυδριού).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις φάσεις του τελικού

Δείτε πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το amfissaface.

Δεν υπάρχουν σχόλια: