Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κοντράστ (και μια…πρόταση)

00-0085-6-392

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΝΑΙ το σκοτάδι χειροπιαστό. Για τα σπίτια με κομμένο το ηλεκτρικό μιλάμε. Τις κάποιες (πολλές) χιλιάδες συνανθρώπους μας με το κερί μη σκοντάψουν, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση.
ΚΑΙ, βέβαια, κοιτώντας τον αναξιοπαθή στο σκοτεινό του σπίτι, δεν πάει το μυαλό σου στην υποκρισία του πένητα. Δεν μένεις…σκόπιμα στη σκοτεινή τρώγλη για να σε λυπηθούν, δεν προσποιείσαι, κι έχεις δώσει πειστικά τα «διαπιστευτήρια» της δυστυχίας σου. Δεν είναι δάνειο έχοντος που προσποιείται τον άπορο και το «κοκκίνισε» σκόπιμα, για να ποτισθεί με τον…βασιλικό. Είναι συνθήκες διαβίωσης ασύλληπτης τραγικότητας.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν (αντ)έδρασε η Πολιτεία με την δέουσα προσοχή. Αγκαλιά με τα προνόμιά τους και χωρίς αντανακλαστικά οι πολιτικοί μας. Η ΔΕΗ των συνδικαλιστών και των διευθυντάδων της σκυμμένη στα χαρτιά μη της διαφύγουν έσοδα και το ρεύμα σε φτωχόσπιτα κομμένο.
ΤΗΝ ίδια μέρα, μήνες και χρόνια που η ενέργεια γέμιζε παράνομες δεξαμενές κομπιναδόρων, πριν γίνει ηλεκτρική. Οι λαθρέμποροι καυσίμων σε πλήρη ανάπτυξη και δράση. Με τα συνθηματικά τους, που ξέθαψε η ΕΥΠ και τα αποκωδικοποιεί η Δικαιοσύνη.
ΜΕ τον άνθρωπό τους (οι μαφιόζοι) «λειτουργό» του Δημοσίου, θρασύτατοι στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και, προπάντων, με την απανθρωπιά τους. Απ’ τον «αρχηγό» ως τον τελευταίο του κυκλώματος, με τη μάνικα.
ΝΑ ξαναπάμε στους πρώτους του τρομερού κοντράστ. Στους ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό, και στην αξιοπρέπειά τους. Δεν βγήκαν στο «γυαλί» για να τσιρίξουν, δεν προκάλεσαν, δεν αναθεμάτισαν, και μόνο μια περαστική τηλεοπτική κάμερα προσέγγισε τη δυστυχία τους.
ΚΑΙ στον «αντίποδα»; Για τον ανακριτή με χειροπέδες τα (προφυλακισμένα) τσακάλια. Τριγύρω «μπιστικοί» που σκίζονται μη στεναχωρήσουν τον αφέντη και η αλήθεια πνιγμένη στα γκαρίσματά τους. Ολόγυρα, το μισό…γήπεδο. Ο τερματοφύλακας στο έλεος της αγριεμένης κερκίδας; Ο διαιτητής για να τον «λούσουν»; Δεν ξέρεις το επόμενο βήμα του όχλου, αλλά ούτε κι ο ίδιος το ξέρει. Να διαλυθεί ησύχως, με το άκουσμα της προφυλάκισης; Μην το περιμένεις. Να οι δημοσιογράφοι σε απόσταση αναπνοής-νάτος ο…εχθρός.
ΚΑΙ πού να πάει το πρόστιμο απ’ την (πιθανή) καταδίκη τους; Στα σκοτεινά σπίτια! Για να ξανασηκωθούν οι κατεβασμένοι διακόπτες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: