Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ολίγον…. υποψήφιος…….Ολίγον….υπόδικος ο κ. Φουσέκης…..!!



ΔΕΙΛΑ και συγκρατημένα, σε στενό κύκλο συνεργατών του δήλωσε ο κ. Φουσέκης ότι (ίσως ! ) είναι…..πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Δελφών.
Κι όπως είναι φυσικό, πολλοί διερωτήθηκαν που πήγαν οι πανηγυρισμοί και κομπασμοί των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Αλλά και πώς θα μπορούσε να είναι τα πράγματα διαφορετικά , αφού από ώρα σε ώρα , δεν ήξερε τι του ξημερώνει από δικαστικής πλευράς και μάλιστα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου που ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί το κλίμα που θα επικρατήσει.
 
Ήταν έκδηλη η ανησυχία του κ. Φουσέκη μετά την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη γνωστή υπόθεση στα « ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ–ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ » με την οποία αποκαλύφθηκε, ότι έχει διαβιβασθεί στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας πρόταση της Αντεισαγγελέας Εφετών για παραπομπή των ενεχομένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο κ. Φουσέκης.
 
Με την έκδοση όμως του υπ΄ αριθ. 6 / 2014 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας με το οποίο παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας , ο κ. Φουσέκης ευρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια εμπλοκή, όχι μόνο για υποβολή υποψηφιότητας ενόσω θα είναι υπόδικος, αλλά με την όλη υπόθεση να προοιωνίζει γι΄ αυτόν, ένα αβέβαιο πολιτικό μέλλον.
Η ηθική μείωση την οποία έχει υποστεί είναι τεράστια, γιατί ο κ. Φουσέκης δεν έχει υποστεί απλά ένα ολίσθημα στο χώρο της πολιτικής, αλλά έχει εκπέσει στη συνείδηση των συμπολιτών μας και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν παραγράφεται με τίποτα.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες εκτιμάται ότι δεν θα τολμήσει να θέσει υποψηφιότητα , όχι μόνο υπό το βάρος του κλίματος που έχει διαμορφωθεί και τα απίστευτα που είναι ενδεχόμενο να ακολουθήσουν, αλλά κυρίως για τη δυσμένεια προς το πρόσωπό του η οποία αρχίζει όλο και πιο ανοικτά να εκδηλώνεται τώρα σε μεγάλο τμήμα των Δημοτών.
 
Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον τρόπο που διοίκησε τον Δήμο και διαχειρίστηκε τα οικονομικά του με αποτέλεσμα να τον αφήνει καταχρεωμένο.
Από την άλλη πλευρά, του καταλογίζονται προσωπικές ευθύνες για το μαράζωμα και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η περιοχή μας. Του αποδίδεται μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κάψιμο του Ελαιώνα της Άμφισσας , ενώ δεν είναι μικρή η δυσαρέσκεια αλλά και οι αντιπάθειες που έχει δημιουργήσει με τη γενικότερη εικόνα του.
 
Τώρα, εκείνο που απασχολεί πλέον τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του είναι το σενάριο της επόμενης μέρας , όχι βέβαια για το πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος, γιατί αυτό δεν το σκέφθηκαν ποτέ , αλλά πως θα γίνει η εναλλαγή στην εξουσία, στην οποία και αποκλειστικά αποβλέπουν….!!!
Βέβαια, σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα ευρίσκονται εκείνοι που είχαν τη κρυφή διαβεβαίωση του αποχωρούντος για τη διαδοχή του. Αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουν, όταν βλέπουν και τον ίδιο να παραπαίει , λέγοντας από τη μία ότι θα είναι πάλι υποψήφιος και από την άλλη να το σκέπτεται.
 
Εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο κ. Φουσέκης ευρισκόμενος σε δυσμενή θέση κινείται σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αποφύγει το…. επερχόμενο.
Δεν ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του, αλλά διαχέει προς τα έξω τη κλειστή συζήτηση με τους πλέον έμπιστους συμβούλους της δημοτικής παράταξής του, πιστεύοντας ότι έτσι υποδηλώνει την όποια παρουσία του και ελπίζοντας ότι στέλνει και κάποια μηνύματα σκοπιμοτήτων ( σε ποιους άραγε ; ) ότι δεν θα πρέπει να του ανακοπεί ( για πέντε κακουργήματα….που φέρεται ως κατηγορούμενος ) η πολιτική του πορεία…..
 
Από την άλλη πλευρά αναζητάει σωσίβιο στη Νέα Δημοκρατία και με συνεχείς συναντήσεις επιδιώκει να πάρει το χρίσμα και την υποστήριξή της, αν είναι ποτέ δυνατόν…!!!!
Αν δε ισχύουν και όσα γράφονται στο τοπικό τύπο, χρησιμοποιεί πολιτικά τεχνάσματα μήπως και κάτι αλλάξει…..
Μία καλή ιδέα θα ήταν, να προτείνει στη Νέα Δημοκρατία να επιλέξουν υποψήφιο Δήμαρχο έναν από πέντε - έξι πρόσωπα συνεργατών του και αφού από αυτούς κανένας δεν είναι κατάλληλος , μήπως……προτείνουν στον ίδιο, κατά το…….ανύπαντρος προξενητής του λόγου …γυρεύει…..
 
Όμως, έχει δηλώσει πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δοθούν χρίσματα σε αυτές τις εκλογές, ιδιαίτερα σε πρόσωπα κομίζοντα βάρη, γιατί ο κόσμος είναι θυμωμένος με θέματα διαπλοκής και διαφθοράς πολιτικών προσώπων, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις παροχής χρίσματος υποστήριξης σε πρόσωπα τα οποία έχουν πεντακάθαρη και επιτυχημένη πορεία .
 
Με αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες , πρέπει να αποκλείεται παντελώς κάθε υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Φουσέκη, επεκτεινόμενη και σε κάθε άλλο πρόσωπο από τους συμμετέχοντες στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, αφού η με τα ίδια πρόσωπα συνέχιση της ίδιας διαχείρισης της λαϊκής εντολής που έλαβαν πριν τρεισήμισι χρόνια και τσαλαπάτησαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον τόπο .-
Νίκος Δρόλαπας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κε δρολαπα να ειστε σιγουρος πως οι καθαροι θα του φυγουν

Ανώνυμος είπε...

τον φοβάστε, αλλά θα είναι υποψήφιος.

Ανώνυμος είπε...


Μη σας διατρέχει κρύος ιδρώτας.
Ο Φουσέκης δεν θα φύγει (ακόμη) με ελικόπτερο.
Θα είναι πάλι υποψήφιος μόλις ψηφισθεί ο νέος νόμος για τους υπόδικους.
Θα αλλάξουν και δυο -τρία άρθρα του συντάγματος για να συμπεριλάβουν και τα λαμόγια, τους πετρελαιάδες, τους κλέφτες και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια θα λάμψει.ΝΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΚΙ ΕΜΑΣ !!!