Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η άρνηση του κ. Φουσέκη να μην ανακοινώσει υποψηφιότητα μόνο τυχαία δεν είναι -Τι περιμένει ο Δήμαρχος;

-Η περιβόητη τροπολογία που θα όριζε να τίθενται σε αργία τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικά, τελείωσε πριν φτάσει στη Βουλή.

-Θέλει να δει αν θα προχωρήσουν μόνο τα δυο ψηφοδέλτια των Πολιτών στο Προσκήνιο και του ΚΚΕ ή θα δημιουργηθεί και τρίτο από τις σάρκες της ΝΔ.
 
Αρνείται επιτακτικά να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του Μάιου ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης, παρότι σε ιδιωτικές του συζητήσεις το λέει ανοικτά και το έχει ήδη ανακοινώσει στην δημοτική του παράταξη.
 
Η επιμονή του να μην ανακοινώνει σπέρνει αμφιβολίες σε όλο το εκλογικό Σώμα του δήμου Δελφών που πλέον δυσπιστεί σχετικά με το κατά πόσο εννοεί την κάθοδό του, ενώ δεσμεύει και αυτούς που θέλουν να βγουν μπροστά, καθώς αμφιβάλλοντας για τις προθέσεις του δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα.
 
Η δυσπιστία αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι σε επαφές του με τα κεντρικά της ΝΔ είχε δηλώσει καθαρά αρχικά ότι δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του, κάτι που αναίρεσε το τελευταίο διάστημα και ευελπιστεί να μην στηρίξουν κάποιον άλλο απέναντί του. Μάλιστα, αυτό φέρεται να το ζήτησε σε κεντρικό επίπεδο, παρότι ξέρει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να λάβει στήριξη, αλλά δεν τη θέλει.
 
Ο ίδιος ο Δήμαρχος δείχνει έντονα ότι κάτι περιμένει. Αυτό που ισχυρίζεται σε οικείους του είναι ότι αφορά την προσωπική του στρατηγική. Οι εκλογές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς αν αποφασίσει να προχωρήσει είναι πιθανόν να κάνει προεκλογική εκστρατεία όντας σε αργία, κάτι που σίγουρα δεν είναι ευνοϊκό για τον ίδιο. Αυτό που δεν περιμένει πλέον είναι την περιβόητη τροπολογία που θα του απομάκρυνε τη Δαμόικλειο σπάθη της αργίας, ακθώς δεν μπορούν να τη περάσουν. Αυτό που προφανώς περιμένει είναι να δει τι θα κάνει η ΝΔ. Ο ίδιος πιστεύει ότι αν τελικά κατεβεί μόνο το ΚΚΕ και οι Πολίτες στο Προσκήνιο θα είναι ξανά δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Αν όμως η ΝΔ αποφασίσει να στηρίξει κάποιον άλλον ή έστω προκύψει ακόμη ένα ψηφοδέλτιο τότε τα πράγματα περιπλέκονται και ο δεύτερος γύρος θα είναι μονόδρομος. Στο σενάριο αυτό ο κ. Φουσέκης ξέρει ότι η υποψηφιότητά του θα είναι παρακινδυνευμένη δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανόν να μην αντιδράσει θετικά στο πρόσωπό του το εκλογικό Σώμα, το οποίο αφενός είναι κουρασμένο από την μακροχρόνια υπερέκθεσή του, αφετέρου δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε υποψήφιο να κάνει εκλογές ως υπόδικος και μπλεγμένος σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, αλλά και σε αργία πιθανόν.
 
Εξάλλου, στο σενάριο που η ΝΔ επιλέξει να δώσει στήριξη σε κάποιον άλλο τότε πολύ πιθανόν κάποιοι να μην ακολουθήσουν και να πάνε στο κομματικό ψηφοδέλτιο. Αυτό, ειδικά για όσους συμμετέχουν ενεργά στη ΝΔ θα είναι πρόβλημα, γιατί ακόμη και αν θέλουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του θα είναι πολύ ισχυρό εμπόδιο η επίσημη κομματική επιλογή.
 
Άλλωστε, ακόμη και τώρα που δεν ξέρουμε τι θα κάνει κεντρικά η ΝΔ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι τον κ. Φουσέκη, καθώς κάποιοι εξ αυτών ήδη προβληματίζονται σοβαρά αν θα πρέπει να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του, όπως εξελίχθηκε η υπόθεση.
Στη Συγγρού πάντως, αν και το κλίμα είναι θολό, καθώς θέλουν να στηρίξουν υποψηφιότητες σε όλους τους κεντρικούς δήμους των περιφερειακών ενοτήτων, στη Φωκίδα δεν διατίθεται πληθώρα ενδιαφερομένων για να μπορεί να γίνει επιλογή. Ακόμη και κάποια ονόματα που έχουν φτάσει στα κεντρικά δεν υποστηρίζονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Τα ονόματα που παίζουν αυτή τη στιγμή είναι αφενός του κ. Φουσέκη, αφετέρου του κ. Βασίλη Καραγιάννη, όπως και του κ. Στάθη Κάππου ο οποίος δεν ξεκαθαρίζει όμως αν ενδιαφέρεται για το δήμο ή για την περιφέρεια.
Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το αν θα τολμήσει τελικά την κάθοδό του ο νύν Δήμαρχος.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ . ΔΕΝ ΛΕΕΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΤΑΚΑΛΕΣΟΥΝ η ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ !!! ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΩΟΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΑΚΙ , ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο στόχος είναι ένας. 1) Να το τρενάρει όσο μπορεί για να μην υπάρχουν αντάρτες (αν τελικά κατέβει) και να είναι ο Σωσίας ενώ 2)Αν δεν κατέβει ο εκλεκτός του που θα φορέσει το δαχτυλίδι να εκτεθεί. Έχει γίνει πολύ προβλέψιμος πλέον και οι καιροί δεν είναι για πρίγκηπες. Πλέον σε αυτή την συνταγή η Γιώτα δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου. Σημεία των καιρών βλέπεις.