Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τελειώνουν τον Βενιζέλο. Κατώτερος των περιστάσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. - Ο ρόλος του Σημίτη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική διαδρομή του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του αντιλαμβάνονται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ και να το ξαναβάλει στον πολιτικό χάρτη.
 
Το σημερινό μανιφέστο, αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή της αμφισβήτησης Βενιζέλου, από τον σκληρό πυρήνα των σοβαρών στελεχών της κεντροαριστεράς. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες που θα επιβεβαιώνουν τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τον αρχηγό του. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητα, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις, έχει παίξει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στελέχη που υπογράφουν το κείμενο των 58 για την νέα κεντροαριστερά.
 
Η πίεση που δέχεται πλέον ο κ. Βενιζέλος, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε απρόβλεπτες αποφάσεις. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι πλέον δείχνει να λειτουργεί μόνος του, με μια παρέα που δεν καμία σχέση με τα δρώμενα του Κινήματος.
 

1 σχόλιο:

Π.Λ. είπε...

Η κίνηση των 58 ..η νέα "ΕΛΙΑ" που επιζητείται μετ'αγωνίας να "φυτρώσει"..θα έλεγα ότι είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια των κρυφονεοταξιτών ,παιδιά του συγκεκαλυμμένου νεοφιλελευθερισμού υπό τον μανδύα του σοσιαλιστικού εκσυχρονισμου (παιδιά του Σημίτη οι περισσότεροι αν όχι όλοι εκ των υπογραφόντων) οι οποίοι εντεταλμένα προσπαθούν να παραπλανήσουν με τα αερο φληναφήματα της διακήρυξης τους,... ώστε να δώσουν την ύστατη στιγμή το φιλί της ζωής στο υπάρχον πτώμα του ΦασιστοΠΑΣΟΚ …
Μαζεύτηκαν, προκλητικά, οι πολιτικοί « Δάκοι» να φάνε την ιερή Ελληνική ΕΛΙΑ!
Όχι στην πολιτική μεταμφίεση!
Τους ξέρουμε καλά! Είναι οι Εκσυγχρονιστές που κυβέρνησαν μέσα από πολλές θέσεις, ως εμπιστευτικοί Μπίστηδες του συστήματος και είναι υπόλογοι για την οδυνηρή καταστροφή της πατρίδας μας.

Η κίνηση των 58 δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα επιχειρούμενο δεκανίκι της φαυλότητας και των αποτυχημένων. Γατί εκτός από βαρίδια αναδύουν και τοξικές οσμές. Ο νέος αυτός φορέας καρφώθηκε από μόνος του πριν ακόμα καν προλάβει να βγει από την σάπια μήτρα του. Ο νέος φορέας εκ της διακήρυξης του (διαβάστε την, αφαιρεί την λεοντι των ποντικαρέων) είναι μνημείο ανευθυνότητας αλλά και δειλίας αφού “αφήνουν σε άλλους” την εφαρμογή του “προγράμματος”.
Ο καλόπιστος πολίτης θα βρει πολύ λίγα στα οποία θα διαφωνήσει με το κείμενο που υπογράφουν οι 58. Όμως το ουσιαστικό δεν είναι η απαρίθμηση μόνο των μεταρρυθμίσεων αλλά η φερεγγυότητα αυτών που πρέπει να τα υλοποιήσουν.
Η νεκρανάσταση που επιχειρείται δεν θα βρει τον Ιησού για να την πραγματώσει… ξύπνησαν οι σκλάβοι και δεν έγιναν καχύποπτοι …απλά ξέρουν τα φθαρμένα πρόσωπα και το τι πρέσβευαν και το τι πρεσβεύουν. Τέλος οι αγύρτες και οι πολιτικές αγυρτείες τους… Τέλος οι δήθεν θεόσταλτοι Σωτήρες αλλά εντολοδόχοι της απάτης. Φτάσαμε στο τέλος λίγα μέτρα μείνανε για να θάψουμε τους νεοταξίτες φασίστες μια και έξω!!!.."απ'όπου κι αν προέρχονται" (για να είμαι και επικαιρος)