Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ: Εγκληματική η ανικανότητα τους! - ΦΩΤΟ - ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ


Οι νεροποντές πρέπει να φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα;;;
Μετά τα βουλωμένα φρεάτια της παραλίας και την κόκκινη λάσπη στην περιοχή Λαρνάκι που μολύνει τη θάλασσα, τώρα η βροχή, μας υπενθυμίζει άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα.
Πριν από ενάμισι χρόνο σε δημοσίευμα μας ΕΔΩ αναφερθήκαμε σε εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα σπίτια που υπάρχουν στην Ιτέα. Σήμερα το πρωί διαπιστώσαμε πως στην παραλιακή Λεωφόρο της πόλης μας, κατέρρευσε ένα μπαλκόνι. Φυσικό ήταν μιας και κανένας αρμόδιος (ιδιοκτήτης Πολεοδομία* Δημοτική Αρχή κλπ) ΔΕΝ ασχολήθηκε έως τώρα με το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτηρίων. Κανένα προειδοποιητικό και κανένα προπάντων προστατευτικό μέτρο.
Σήμερα θα δημοσιεύσουμε ξανά φωτογραφίες από τα επικίνδυνα αυτά κτήρια [1] και θα περιμένουμε αποτελέσματα από τους αρμοδίους (λέμε τώρα) για τις ενέργειες τους και αν δεν γνωρίζουν που είναι αυτά τα κτήρια, ας επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους τα δείξουμε.
Αν η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, έχει κοινοποιήσει έγγραφα ή τις θέσεις τις στις αρμόδιες υπηρεσίες, λίγο ενδιαφέρει τους κατοίκους. Όλους, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των ενεργειών, για τη ασφάλεια μας.

-----------------------
Ανανέωση
Από έγκυρη πηγή, πληροφορηθήκαμε πως η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, από το 2011 έχει αποστείλει 3 έγγραφα επισημαίνοντας τα κτήρια που αντιμετωπίζουν στατικό πρόβλημα στην πόλη μας. Συστάθηκε επιτροπή πριν από ένα χρόνο περίπου για τον έλεγχο των κτηρίων και παρ ότι η Δημοτική Ενότητα Ιτέας απέστειλε άλλα 2 έγγραφα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα έλεγχος!

Κλείνοντας το θέμα επισημαίνουμε ότι αφενός μεν, εάν υπήρχε θανατηφόρο ατύχημα, κάποιος θα έμπαινε φυλακή βάσει Νόμου, αλλά και κάποιοι είναι υπεύθυνοι, να μας προστατεύουν προληπτικά. Το ποιοί είναι αυτοί θα συζητηθεί και θα μαθευτεί ακόμα και σε αυτούς που δεν τους είναι αυτονόητο.
----------------------
[1] Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙV > Κεφάλαιο-Β > Αρθρον-423  (Αρθ-2 ΠΔ-13/22-4-29) 
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
2. Σε κάθε περίπτωση αρμόδια για την άσκηση του ελέγχου ως προς τον υφιστάμενο κίνδυνο κατασκευών είναι η πολεοδομική υπηρεσία, στην οποία και πρέπει να παραπέμπεται κάθε σχετική καταγγελία ή αίτηση, η δε αστυνομική αρχή οφείλει να επιβάλλει την εκτέλεση αυτών που αποφασίζονται από την πολεοδομική υπηρεσία κατά το παρόν κεφάλαιο.
[2] Να μη ξεχάσουμε και το σπίτι, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο. Εκτός και αν το σέβονται διότι μέσα κατοικούν φαντάσματα του κόμματος που αναφέρεται στην πρόσοψη του κτηρίου!
 
 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ¨αστειο¨ ειναι οτι πριν λιγους μηνες πλησιασα ιδιοκτητη ενος τετοιου ερειπιου με σκοπο την αγορα. Η τιμη που ζητουσε για το ετοιμοροπο κτιριο ηταν εξωφρενικη! Η απαντηση του επισης αποστομοτικη: Ας μου το βγαλουν παραδοσιακο να κατσει κανενα προγραμμα να το ξαναφτιαξω! Διαφορετικα μονο αντιπαροχη! Και μιλαμε για ανθρωπο που δεν ζει εδω, ουτε καν ερχεται για διακοπες! Ας κανει οτι θελει με την ιδιοκτησια του, αλλα αν εκανε και η πολεοδομια την δουλεια της θα ηταν καλυτερα! Εμεις που θελουμε να επενδυσουμε και να φτιαξουμε ΣΠΙΤΙΑ και οχι τετραγωνα κουτια ειμαστε μαλλον χαζοι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΙΤΙΩΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΩΣΕΙ.....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΟΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΠΕΣΙΟΥ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΙΠΙΑ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΝΑ ΘΡΕΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΣΚΟΥΝ.ΕΡΜΗ ΙΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΙ ΑΣΤΕΙΟ.ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΠΕΣΜΕΝΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε παιδια εκει στο καρτερια? αφηστε να γλεντησουν το σαββατο στη κιρρα με νταουλια και ζουρναδες. 13 συλλογους κουβαλουν οι ανθρωποι να φωτογραφηθουν και να δηλωσουν να δηλωσουν να δηλωσουν και μετα να αλληλοσυγχαιρονται. με την ασφαλεια των δημοτων νομιζετε πως ασχολουνται? θα τους χαλασετε τωρα εσεις το κεφι για ενα μπαλκονακι?
αληθεια τα μεταφορικα ποσο στοιχιζουν και ποιος τα πληρωνει? ερωτηση που κανω

Ανώνυμος είπε...

αυτό απέναντι από τον Μπέσιο κατοικείται κατά τις διακοπές.

Ανώνυμος είπε...

έκτρωμα σκουπιδότοπο απέναντι από το μπέσιο;
το παλιό κατοικημένο σπίτι ή την οικοδομή λέει ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΣ;

ΚΕΦΑΛΑΙΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ

Το μπαλκόνι που έπεσε σε έστελνε αδιάβαστο πλάκα τσιμεντένια.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ; ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΕ ΠΑ@@ΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ;ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ; ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΔΩΣΤΕ ΣΕΙΣ ΤΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ,ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ,ΞΕΡΕΤΕ. Σ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ,ΡΕΜ@@ΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!

Καρτερία είπε...

Στο συγκεκριμένο θέμα όλα τα σχόλια έχουν δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΙΤΙΟΥΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ......

Ανώνυμος είπε...

Δεν πουλαμε ρε,θα τα αφησουμε να πεσουν στα κεφαλια των χθεσινων διακονιαροσακ'λων κ σ'μερνων επενδυτων που θα τα χαζευουν απο κατω,κ αν την πληρωσει κανενας ασχετος να ξερετε οτι στον πολεμο υπαρχουν κ απωλειες,τα λεφτα σας βαλτε τα εκει που ξερετε σκατορουφιανοι.