Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στο σφυρί το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τα ξενοδοχεία «Ξενία» Δελφών και Αράχωβας


Νέο κατάλογο με τα υπό πώληση ακίνητα καταρτίζει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα θρυλικά ξενοδοχεία «Ξενία», ιαματικές πηγές και άλλα οικόπεδα περιλαμβάνονται πρώτα στη λίστα για πώληση.

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Επίσης, μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας), του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Μάλιστα, μεταβιβάστηκε ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου των εν λόγω ακινήτων.

Στη λίστα κατά το Κέρδος περιλαμβάνονται:

- ο τουριστικός λιμένας Φαλήρου

- το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (1,3 εκατ. τ.μ.)



- το Ξενία Βυτίνας, που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα» ή «Καμίνια» της πρώην κοινότητας Κάτω Μαγουλιάνας του Δήμου Βυτίνας

- το Ξενία Δελφών, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στους Δελφούς του Δήμου Δελφών



- το Ξενία Αράχωβας, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στη θέση «Κουμουλά» του οικισμού της Αράχωβας, του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας


 
Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια του άρθρου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ? ΣΤΑΧΤΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΡΙΧΝΕΙ ! ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ! ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΜΑ 25% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΓΟΥ ΛΑΟΥ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !!!