Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τρέμουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα – Έπεσαν σε τοίχο οι έρευνες


Κανένα νέο στοιχείο δεν είχε να δώσει χθες στην ενημέρωσή τους στους αρχηγούς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αυτό γιατί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά οι έρευνες έχουν βρει τοίχο.
Μπορεί να υπάρχει πλούσιο υλικό τόσο από κάμερες, όσο και στα εργαστήρια με τους κάλυκες και τις σφαίρες, τα στοιχεία όμως αυτά προς το παρόν δεν οδηγούν πουθενά. Παράλληλα οι μαρτυρίες με τις περιγραφές των μαρτύρων για τους δράστες μπορεί να δίνουν στοιχεία που βοηθούν, δεν ανοίγουν όμως νέους δρόμους στην έρευνα.
 Για ακόμη μια φορά οι τρομοκράτες έχουν πάρει το προβάδισμα.
 Για πρώτη φορά μετά από καιρό η αντιτρομοκρατική δεν έχει εικόνα για το ποια μπορεί να είναι η οργάνωση πίσω από το χτύπημα και παράλληλα μιλάμε για ένα αναβαθμισμένο χτύπημα που “τρομάζει” ως προς τις προθέσεις των τρομοκρατών.
Από τη στιγμή που οι δράστες επέλεξαν να “εμφανιστούν” σε ένα απόλυτα συμβολικό σημείο και να χτυπήσουν με έναν απόλυτα συμβολικό τρόπο οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ήθελαν να στείλουν διπλό μήνυμα.
Ότι πλέον μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους αναβαθμισμένα χτυπήματα και κυρίως σε καλά φυλασσόμενους “υψηλούς” στόχους. Ο φόβος τώρα είναι το επόμενο βήμα των τρομοκρατών. Όσο η επίθεση μένει ορφανή, όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός “δίδυμου” χτυπήματος.
 Παράλληλα το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. εκτιμάται και ως “πρόβα για κάτι μεγαλύτερο και ίσως αιματηρό.Τα στοιχεία αυτά, οι φόβοι αυτοί, ήταν που οδήγησαν χθες τον Νίκο Δένδια στη συνάντηση των τριών αρχηγών. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: