Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Με σκληρή γλώσσα ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γ. Δρακάκης απαντά στην Αντιδήμαρχο κα Λαΐνη για τα Δημοτικά Ωδεία.

 
Απάντηση Δημοτικού Συμβούλου κ. Δρακάκη στην Αντιδήμαρχο κ. Λαίνη για τα Ωδεία
«Η δημοσιοποίηση της κατάστασης και λειτουργίας των Ωδείων είναι καθήκον μου. Σιωπή σημαίνει συγκάλυψη και συνέχιση της κακοδιαχείρησης»
Καθήκον και υποχρέωση χαρακτηρίζει ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Γιώργος ∆ρακάκης την δηµοσιοποίηση της κατάστασης της λειτουργίας των Ωδείων, απαντώντας στις δηλώσεις της αντιδηµάρχου κα Λαίνη, τονίζοντας παράλληλα πως η σιωπή σηµαίνει συγκάλυψη και συνέχιση της κακοδιαχείρισης. Πιο αναλυτικά η απάντηση του κ. ∆ρακάκη έχει ως εξής:
Κε ∆ιευθυντά παρακαλώ όπως προς ενηµέρωση του κοινού σας αναγνωστικού δηµοσιεύσετε την απάντησή µου στις δηλώσεις της Κας Λα νη που αφορούσαν τα ∆ηµοτικά Ωδεία Στο φύλλο της Πέµπτης 22 Νοεµβρίου 2012 Αρ. Φύλλου 1592
Απάντηση…
Η Κα Λαίνη ξεπέρασε τον εαυτόν της. Με µία απίστευτη αθλιότητα συκοφαντιών λασπολογίας και ψέµατα προσπαθεί να καλύψει την πανθοµολογουµένη αποτυχία της στους χειρισµούς που επί δύο χρόνια έκανε σχετικά µε την στελέχωση των ∆ηµοτικών Ωδείων µε τις αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών. Επί δύο χρόνια ως δηµοτική αρχή µε σωρεία λαθεµένων χειρισµών και απίστευτες παλινωδίες κατάφεραν να διαλύσουν τα ∆ηµοτικά Ωδεία αφού ως γνωστόν δεν κατάφεραν να τα στελεχώσουν µε το κατάλληλο διδακτικό προσωπικό !!!
Επί δύο χρόνια καταταλαιπώρησαν Γονείς - Μαθητές και καθηγητές τους οποίους η Κα Λα νη συστηµατικά σε αλλεπάλληλες επαφές κορόιδευε και τους καθησύχαζε ότι όλα βαίνουν ΚΑΛΩΣ και ότι µε τις ενέργειες της δηµοτικής αρχής η στελέχωση των Ωδείων είναι εξασφαλισµένη!!! Το Αποτέλεσµα φυσικά των υποσχέσεων της Κας Λανη ήταν η αδυναµία στελέχωσης.
Οι καθηγητές να είναι στον αέρα χωρίς καµµία νόµιµη εγκατάσταση και οικονομική εξασφάλιση με αποτέλεσμα να απογοητευτούν και επί της ουσίας να εγκαταλείψουν τα Ωδεία. Έτσι χάθηκε το διδακτικό έτος αφού οι μαθητές χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις δεν δικαιούνται να δώσουν εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Τον Σεπτέμβριο 2012 με δύο ανακοινώσεις μου στα ΜΜΕ κατηγορούσα την δημοτική αρχή και ενημέρωνα τους συμπολίτες μου για τα τεκταινόμενα αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία στελέχωσης των Ωδείων. Συνοπτικά αναφέρω ότι κύριοι λόγοι διάλυσης του Ωδείων ήταν :
1) Η μη δημιουργία αυτόνομου Νομικού Προσώπου το οποίο θα είχε την ευχέρεια να διαχειριστεί αυτοτελώς και με μεγαλύτερη ευχέρεια και αποτελεσματικότητα το θέμα των προσλήψεων των καθηγητών και διασφαλίζοντας την οικονομική του ανεξαρτησία .
2) Η έλλειψη στον ΟΕΥ (Οργανισμό εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ) θέσεων για καλλιτεχνικό προσωπικό.
3) Η τεράστια καθυστέρηση υποβολής αιτήματος στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις καθηγητών. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ημερομηνία που ανέλαβαν ως δημοτική αρχή και τίποτα δεν είχαν ενεργήσει ….
Δυστυχώς παρόλη την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί την κατάσταση η Κα Λαίνη με περισσό θράσος δηλώνει στην εφημερίδα Ώρα της Φωκίδας:
«Η αντιπολίτευση σημείωσε ακόμα μία αποτυχία . - Η αντιπολίτευση που γίνεται για την αντιπολίτευση σημείωσε μια αρνητική επιτυχία, αφού μας στέρησε με τις καταγγελίες το περιθώριο να δώσουμε λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να δηλώνει στην εφημερίδα η Κα Λαίνη
«Πέρυσι, τα δυο Δημοτικά Ωδεία λειτούργησαν με τη διαδικασία των διμήνων συμβάσεων οι οποίες ανανεώνονταν διαρκώς. Φέτος, όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από συμβούλους της αντιπολίτευσης, δεν τέθηκε καν το θέμα και περίμεναν τη νόμιμη διαδικασία του ΑΣΕΠ η οποία όμως προς το παρόν έχει παγώσει» .
Επίσης ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28/11/2012 μετά από έγκληση του Κου Καραχάλιου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις της στην εφημερίδα απάντησε ότι όταν αναφερόταν στην αντιπολίτευση εννοούσε εμένα προσωπικά. Ότι δήθεν εγώ έχω κάνει τις σχετικές καταγγελίες και τους στέρησα το περιθώριο να δώσουν λύσεις!!!
Και το ερώτημα που τίθεται : Που την εμπόδισε η αντιπολίτευση ή εγώ προσωπικά; Μήπως στην εκ νέου σύναψη δίμηνων συμβάσεων όπως αναφέρει; Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω υπερψηφίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια απασχόλησης προσωπικού έστω και με δίμηνες συμβάσεις; Η μήπως στην πληρωμή των καθηγητών δεν βοηθήσαμε; Όταν υπερψηφίσαμε και επιδιώξαμε παντί τρόπο οι καθηγητές να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους αφού λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να τους προσλάβει νομίμως είχαν παραμείνει απλήρωτοι για όλη την σχολική περίοδο;
Στην συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσκάλεσα να καταθέσει την όποια καταγγελία και ότι στοιχεία περί καταγγελιών έχει στην διάθεσή της. Φυσικά τίποτα δεν κατέθεσε αφού δεν υπάρχει τίποτα! ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι οι δηλώσεις της στην εφημερίδα μοναδικό στόχο είχαν την μεταφορά ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν !!! Επαναλαμβάνω :
Το ζητούμενο και το κυρίαρχο για να λειτουργήσει το όποιο Δημοτικό Ωδείο είναι να έχει νομίμως στελεχωθεί από καθηγητές διαφόρων μουσικών οργάνων. Πράγμα το οποίο δεν κατάφερε η δημοτική αρχή δια της Κας Λαίνη για όλους τους λόγους που προανέφερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπληροφόρηση και ψεύδη στα οποία είναι επιρρεπής η Κα Λαίνη !!!
Επίσης η Κα Λαίνη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στον Δήμο Δελφών λειτουργούν Μουσικές Σχολές οι οποίες εκδίδουν πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος και θα μπορούσε να ζητήσει την συνδρομή των ούτως ώστε οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου να μην χάσουν το διδακτικό τους έτος.
Τέλος σημειώνω ότι η δημοσιοποίηση της κατάστασης και λειτουργίας των Ωδείων είναι καθήκον και υποχρέωση μου . Σιωπή σημαίνει συγκάλυψη και συνέχιση της κακοδιαχείρησης .
Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: