Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η ετήσια συνέλευση του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιτέας-Κίρρας με ένταση και παραίτηση του Πρόεδρου.
Η συνέλευση διήρκησε 4 ώρες με ένταση και αμφισβήτηση της πλειοψηφίας των μελών ως προς τα οικονομικά του Συνεταιρισμού και τη βιωσιμότητα του. Ο οικονομικός απολογισμός που παρουσιάστηκε στα μέλη, αμφισβητήθηκε διότι, έδειξε πως οι οικονομικές υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού είναι πολύ μεγάλες και στη ψηφοφορία που ακολούθησε, αποφασίστηκε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του.
Ένταση επικράτησε πολλές φορές μεταξύ μελών  του Συνεταιρισμού και μελών και του Προέδρου. Η συζήτηση για την αγορά ενός ελαιοκτήματος (οικόπεδο για κάποιους) έναντι 230.000€ και η αντικατάσταση μερικών μηχανημάτων, ήταν δυο θέματα που συζητήθηκαν με αντεγκλήσεις και λίγο έλειψε να “εκραγεί” η συνέλευση.
Όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Μαρούτσος Ευθύμιος δήλωσε πως θα παραμείνει στη θέση του Πρόεδρου έως 31 Δεκεμβρίου τ.ε. και θα κατόπιν θα υποβάλει την παραίτηση του.
Ένα σοβαρό θέμα που αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέλευση ήταν πως πολλές αποφάσεις κατά το παρελθόν πάρθηκαν με ελάχιστη παρουσία μελών σε γενικές συνελεύσεις. Σε κάποιες ,περιπτώσεις το σύνολο των μελών δεν ξεπερνούσε τα δέκα!
Καλό θα είναι όταν γίνονται γενικές συνελεύσεις Συλλόγων Σωματείων κλπ. να παραβρίσκονται όλα τα μέλη ή όσο το δυνατόν περισσότερα, για να ενημερώνονται σωστά και να μην αποφασίζονται σοβαρά θέματα με ελάχιστα μέλη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΡΤΥ; ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ; ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ Ή ΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΦΤΑΙΝΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ «ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ» ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΓΚΑΙΡΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΗΣ «ΠΑΛΙΑΣ» ΕΠΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΚΡΕΜΑΛΕΣ». ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΕΥΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή να κατηγορούμε τον κ.Μαρουτσο, που ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί που τον διαβαλλουν σημερα ;
Είναι εύκολο να κρίνεις μα δύσκολο να πράξεις...