Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα ξαδέλφια του αφαίρεσε ο Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τα ξαδέλφια του από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ
Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει καθώς από την εξέταση της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί τέσσερα πρόσωπα, στενοί συγγενείς του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε παραλάβει την πρώτη λίστα που εστάλη το 2010 και την παρέλαβε ο ίδιος.
Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη, κόρη του προδικτατορικού στελέχους της Ένωσης Κέντρου και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της Μαρίνας, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρόσονη οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελβετικό παράρτημα της HSBC.
Οι δικαστικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφαιρέθηκαν όταν έφτασε η λίστα στην Ελλάδα και εξ΄ αυτού του λόγου ως πρώτος ύποπτος φέρεται ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος όχι μόνον παρέλαβε τη λίστα αλλά ταυτοχρόνως δεν την πρωτοκόλλησε ποτέ στο υπουργείο και δεν την έστειλε ποτέ επισήμως στο ΣΔΟΕ για πλήρη και αναλυτικό έλεγχο.
Βέβαια ο ίδιος ακόμη και σήμερα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ ! ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΟΧΙ ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ; ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ; ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ 4.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚΕΙ !!!