Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί ως μέλη σπείρας



Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Συνελήφθησαν είκοσι οκτώ άτομα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις αστυνομικοί.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου (αστυνόμο Β`) και για δύο αρχιφύλακες. Ο ένας υπηρετεί στο Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου. Οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη της οργάνωσης χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
 
Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες, προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων, και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορουμένους για υποθέσεις ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί.
Τα μέλη της σπείρας είναι στην πλειονότητά τους Έλληνες, υπήκοοι Αλβανίας και Ρομά.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν όπλα, χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη καθώς και χρηματικά ποσά. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: