Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θα κάνει παρέλαση η κυβέρνηση (;) και ο ρόλος του στρατού στη Θεσσαλονίκη


“Θα κάνει παρέλαση η κυβέρνηση”.; Το ερώτημα είναι …ποδοσφαιρικού χαρακτήρα αφού χρησιμοποιείτε από τους φιλάθλους που θελουν να προβλέψουν τη τύχη προπονητών στις ομάδες τους. Ωστόσο ταιριάζει…γάντι στην σημερινή πολιτική συγκυρία!

Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης συνεχίζονται, χωρίς κανείς να γνωρίζει και να μπορεί να προβλέψει που θα καταλήξουν, αν και η αίσθηση είναι ότι είναι ακόμη πρόωρο να μιλάμε για πτώση της κυβέρνησης. Ο “εργασιακός μεσαίωνας” που επιχειρείται να επιβληθεί στην Ελλάδα,απειλεί πάντως σοβαρά τη συνοχή της. Και την ίδια ώρα είναι βέβαιο ότι στην κοινωνία το “καζάνι βράζει”.

Κι εδώ έρχεται η παρέλαση της Κυριακής. Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η οποία πέρυσι ταρακούνησε συθέμελα την κυβέρνηση Παπανδρέου και τελικά αποτέλεσε την αφετηρία της πορείας πτώσης της. Κανείς δεν το αμφισβητεί πλέον.

Αυτός είναι και ο λόγος που το πολιτικό σύστημα και ειδικά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προφανώς με ανησυχία την παρέλαση και γι΄ αυτό προετοιμάζεται για “σιδηρά πυγμή” και στη Θεσσαλονίκη.

“Η παρέλαση θα γίνει πάση θυσία” ,λένε από τη κυβέρνηση , σε “λαϊκές παρελάσεις” καλούν αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή …καραδοκεί. Το κλίμα δεν είναι ευχάριστο και η καχυποψία περισσεύει. Και είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και η παραμικρή μετακίνηση στρατιωτικών δυναμεων προκαλεί άμεσα σενάρια για “εμπλοκή του στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους”.

Ενδεικτικό της καχυποψίας είναι ότι οι 1500 στρατιώτες που έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν ως “κομπάρσοι” στην αναπαράσταση της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό των Βαλκανικών Πολέμων, αντιμετωπίζονται περίπου ως …ύποπτες μεταφερόμενες δυνάμεις καταστολής.

Αναζητείται ψυχραιμία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,υπό το φόβο επεισοδίων και με φήμες για "στρατό" στους δρόμους

Οι Ρώσοι πεζοναύτες, η παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ...τα BMP

Ισπανία όπως Ελλάδα! Χωρίς άρματα η παρέλαση για την εθνική εορτή

ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: