Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Τραγική η κατάσταση στο Υπολιμεναρχείο!


Με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΝΔ Ελλάδας στις Λιμενικές Αρχές, στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων για τις τρέχουσες εξελίξεις μέλη του ΔΣ της Ένωσης επσκέφθηκαν στις 15-10-2012 και το Υ/Χ Γαλαξειδίου.

Στην εν λόγο Υπηρεσία προς μεγάλη έκπληξη, τους υποδέχτηκε μια Υπαξιωματικός γυναίκα, η οποία ήταν και το μοναδικό άτομο που εκτελούσε υπηρεσία τηλεφωνητή - σκοπού - γραφείων και παράλληλα καθήκοντα Λιμενάρχη α.α. ενώ όπως δήλωσε και η ίδια, είναι χρεωμένη ως Προϊσταμένη ή αντικαταστάτρια σε πάνω από τριάντα (30) γραφεία.

Στην ανωτέρω Υπηρεσία που υπάγεται στην κατηγορία συνθέσεως προσωπικού (Υ1) και προβλέπεται να έχει οργανική σύνθεση είκοσι τριών (23) ατόμων, υπηρετούν εννέα (09), ενώ την συγκεκριμένη ημέρα που έγινε η επίσκεψη από μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, ο Λιμενάρχης είχε λάβει κανονική άδεια, ο Υπολιμενάρχης είχε εισαχθεί εκτάκτως στο Νοσοκομείο, ένας (01) συνάδελφος είχε λάβει άδεια ανατροφής τέκνου και μια (01) συνάδελφος βρισκόταν σε άδεια κύησης-λοχείας. Δηλαδή στην ουσία, απομένουν από τους εννέα (09) μόνο πέντε (05) συνάδελφοι, που εξ ανάγκης εκτελούν μόνοι τους Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε σε καταγγελίες πολιτών, ενώ το προσωπικό σε έκτακτα περιστατικά συνεχώς ανακαλείται.

Η Ένωση θεωρεί άκρως απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην ανωτέρω Υπηρεσία και κάλεσε την Διοίκηση άμεσα να παρέμβει δίνοντας την κατάλληλη λύση, διότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι μακροχρόνιο προκαλώντας προβλήματα τόσο στους συναδέλφους που υπηρετούν στην εν λόγο Υπηρεσία όσο και στους πολίτες που εκφράζουν δυσμενή σχόλια και συνεχόμενα παράπονα για την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λιμεναρχείο στο Γαλαξείδι.(έχει κατάπλους και απόπλους πλοίων που χρειάζεται η παρουσία Λιμεναρχείου;)
Λιμενικό Ταμείο στο Γαλαξείδι. (για να ρυθμίζει την κυκλοφορεία στα μαγαζιά;).
Δεν θα έπρεπε να διορίσουν άλλους 30 για να είναι πλήρως επανδρωμένο το Λιμεναρχείο(ενοείται χωρίς σκάφος) και να επιτηρεί την κίνηση σκαφών;