Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Άλλα ισχύουν στο Δήμο Δελφών και άλλα στους Δήμους της Βοιωτίας?

Τελικά αυτό γίνεται μόνο στο Ελλαδιστάν. Η γραφειοκρατία καθώς και η προσπάθεια κάποιων να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους,στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας και του ίντερνετ,δεν είναι εύκολη προσπάθεια.
Επίσης ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος για κανέναν και ειδικά για κάποιους δήμους της Βοιωτίας.


Και για να μπούμε στο κυρίως θέμα ,αναφέρομαι στο περιβόητο Ε.Τ.Η.Δ.Ε. κοινώς το χαράτσι.
Έπειτα από ανάρτηση που κάναμε εδώ στα "ΝΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ" (Δ Ε Ι Τ Ε Σ Χ Ε Τ Ι Κ Α Ε Δ Ω ) και με κατάλληλη κοινοποίηση του θέματος και σε άλλα δημοσιογραφικά μέσα της περιοχής μας,
( ΔΕ Ι Τ Ε Σ Χ Ε Τ Ι Κ Α Ε Δ Ω ), άρχισαν να βγαίνουν από τους δήμους της Βοιωτίας αλλεπάλληλες επίσημες ανακοινώσεις (άλλες αμέσως και άλλες με καθυστέρηση κάνα 2 εβδομάδων).

Στις σχετικές λοιπόν αυτές ανακοινώσεις, ανέφεραν ότι το Υπουργείο Οικονομικών καθορίζει αποκλειστικά τις τιμές των αντικειμενικών αξιών της κάθε περιοχής και ως εκ τούτου ο Ε.Τ.Η.Δ.Ε.(χαράτσι), που προέκυπτε από αυτόν τον υπολογισμό δεν έφερε την ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής αλλά του εν λόγω Υπουργείου.Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του Δήμου Αλιάρτου που θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη ( ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Αυτά ισχυρίστηκαν κάποιοι δήμοι της Βοιωτίας...
Τι έγινε όμως πρόσφατα στο Δήμο Δελφών?

Έπειτα από γραφειοκρατικές αναταραχές και παραλείψεις, χρέωσαν σε κάποια συμπαθέστατα κατ' άλλα ορεινά χωριά της Φωκίδας, υπερβολικά μεγάλες τιμές (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ) και πιο συγκεκριμένα ανέβασαν υπερβολικά τις αντικειμενικές τιμές και ως εκ τούτου ανέβηκε υπερβολικά και ο Ε.Τ.Η.Δ.Ε..

Εδώ όμως, όταν κάποιοι αντέδρασαν πιο έντονα και όχι μόνο στα καφενεία και στη παρέα των δημάρχων, ο Δήμος Δελφών, δεσμεύτηκε και μάλιστα δημιούργησε ομάδα εργασίας για να ασχοληθεί επίσημα και υπεύθυνα με το εν λόγω θέμα.
Δηλαδή με τα λεγομένα του Δήμου Δελφών αλλά και με τη δημιουργία της ομάδας εργασίας για την τακτοποίηση αυτού του θέματος, αφήνει να εννοηθεί ότι είναι στην αρμοδιότητα αλλά και στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Δήμου να μειώσει αλλά και να ανεβάσει τις εν λόγω τιμές.

Αν τώρα και πάλι προσπαθήσουν κάποιοι δήμοι να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, εγώ θα κοιμηθώ με την συνείδηση μου ήσυχη αφού σας ενημέρωσα με αλλεπάλληλες αναρτήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: