Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εξαφάνιση – μυστήριο λίστας με 2.000 υποψήφιους Έλληνες φοροφυγάδες...


Η περιβόητη λίστα με τα ονόματα περίπου 2000 Ελλήνων με συνολικές καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Η επίμαχη λίστα είχε παραδοθεί στα τέλη του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την τότε ομόλογό του της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός διαβίβασε αρχικά στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 προσώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, ενώ φεύγοντας από το υπουργείο φέρεται να παρέδωσε ολόκληρη τη λίστα.
Ωστόσο έκτοτε η λίστα αυτή «αγνοείται» κι ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να βρεθεί. Μεταξύ των αδικημάτων που «ψάχνει» ο εισαγγελέας είναι και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν θεωρείται απίθανο κάποιοι να επιχειρούν να προστατεύσουν φοροφυγάδες.
Ψαχτείτε ρε παιδιά; Και εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου... Όπως ζητούσατε και ζητάτε από τον ελληνικό λαό να κάνει υπομονή για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό τον λαβύρινθο που έχουμε περιέλθει έτσι και εσείς πρέπει να αποκαλύψετε ποιοι εμπλέκονται με την υπόθεση της λίστας. Γιατί σιωπάτε κύριε Παπακωνσταντίνου; Μήπως φοβάστε για κάτι; Κάποιον Έλληνα πολίτη ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το χρέος τον στέλνετε κατευθείαν πίσω από τα κάγκελα...
Τώρα γιατί δεν είστε το ίδιο δυναμικός; Μήπως καλύπτετε κάποιους; Και αν ναι ποιους; Που πήγε η μαχητικότητά σας κύριε Παπακωνσταντίνου; Έκανε φτερά μαζί με τη λίστα της Λαγκάρντ;
Τυχαίο;
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να εξάρουμε την αποφασιστικότητα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπονή. Ελπίζουμε το θέμα να ερευνηθεί διεξοδικά.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ?
ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..