Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κολυμπώντας μαζί με τα δελφίνια! Φώτο.

perierga.gr - Το κορίτσι και τα δελφίνια!

www.perierga.gr


Η 26χρονη Leina Sato είναι ελεύθερη δύτρια, κάνοντας καταδύσεις στο βυθό της Χαβάης, ενώ ασχολείται με τη θαλάσσια ζωή πάνω από δέκα χρόνια, με τα τελευταία οκτώ να είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένα στα δελφίνια.



Γεννήθηκε στο Τόκιο και μεγάλωσε στη Γαλλία, ενώ στα 15 της χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Χαβάη για ανα ασχοληθεί με το αγαπημένο της σπορ. «Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρούν άριστα μεταξύ τους, αναπτύσσοντας συχνά ιδιαίτερη σχέση», λέει η δύτρια.

perierga.gr - Το κορίτσι και τα δελφίνια!
Το κολύμπι μαζί τους ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, αντί της αρχικής της πρόθεσης που ήταν η ενασχόληση με τη Θαλάσσια Βιολογία, σε μια προσπάθεια να αποδείξει πόσο ευφυή θηλαστικά είναι τα δελφίνια.Από τότε μέχρι σήμερα κολυμπάει μαζί τους κάθε μέρα, απολαμβάνοντας μια μοναδική επικοινωνία.
perierga.gr - Το κορίτσι και τα δελφίνια!
«Τα δελφίνια αποτελούσαν πάντα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στη ζωή και στον πολιτισμό της Χαβάης και το κολύμπι μαζί τους είναι σαν να… χάνεις τον εαυτό σου σε έναν άλλο, θαυμαστό κόσμο», εξηγεί η Leina και προσθέτει:


«παίζοντας και κολυμπώντας μαζί τους αισθάνεσαι σαν να είσαι εσύ ένα… κατοικίδιο στα χέρια ενός

ζώου! Είναι απίστευτο το πόσα πολλά πράγματα
αντιλαμβάνονται και πώς διαχειρίζονται τη σχέση με τους ανθρώπους».


Τα δελφίνια αυτά ονομάζονται Hawaiian Spinner Dolphins, γνωστά και ως «Naia» στην τοπική διάλεκτο, και πρόκειται για συνηθισμένο είδος που κολυμπά στις ακτές της Χαβάης προκειμένου να… κοινωνικοποιηθεί.


perierga.gr - Το κορίτσι και τα δελφίνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: