Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

LA REPUBBLICA: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Φωτογραφία για LA REPUBBLICA: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας στο Βερολίνο  Andrea Tarquini, υποστηρίζει πως στην Γερμανία θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα . . . οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La repubblica.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

«Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες», γράφει η  La repubblica, με αναφορά και σε γερμανικά δημοσιεύματα.

Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους». Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».

Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η La repubblica, τονίζει ότι «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το Ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος», (Σχετικό άρθρο της D.Welle)

Σ.Σ. Τα καμπανάκια εξόδου της χώρας από το ευρώ κρούουν από παντού, αλλά οι πολιτικοί άνδρες μας, που έχουν και την διακυβέρνηση του τόπου, ''κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου'', αντί να προετοιμάζουν την οικονομία και τους πολίτες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο που δεν απέχει μακράν της αληθείας, υποσχόμενοι απλώς φρούδες ελπίδες σ' ένα ασθενή που πνέει τα λοίσθια!

Newsroom
 TheNewDailyMail
ΠΗΓΗ: www.inews.gr

3 σχόλια:

Παναγιωτης Παπανδρεου είπε...

Αντιο σκληροκαρδη Ευρωπη.Καλη ανταμωση στα γουναραδικα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ 2010 ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΦΕΛΕΙ ! ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΝΑ Α Π Α Ι Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ! ΑΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ? Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ! ΚΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΓΚΕΛ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ! ΑΝΤΕ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ! ΑΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ! Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ! ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 40 ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

NA ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜ.....ΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΚΩΛΟΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΔΝΤ, ΕΚΤ ,ΟΝΕ.