Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μειώνεται μη αναστρέψιμα το ΙQ των εφήβων που καπνίζουν χασίς


Αποβλακώνονται όσοι έφηβοι καπνίζουν χασίς,  καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται ακόμα.

το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί

 Τα ευρήματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα από τη Νέα Ζηλανδία, έδειξαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.

Ένας Βρετανός ειδικός πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αυτά απαντούν στο ερώτημα γιατί συνήθως οι χρήστες της ναρκωτικής ουσίας έχουν συχνά αποτυχίες στη ζωή τους.
 Όπως αναφέρει το BBC, για παραπάνω από 20 χρόνια, οι ερευνητές μελετούσαν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων από την πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία. Όταν ξεκίνησε η έρευνα οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα παιδιά και δεν είχαν ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών. Οι επιστήμονες εξέταζαν επανειλημμένα τα επιλεγμένα άτομα μέχρι να κλείσουν τα 38.
 Τα αποτελέσματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, οι οποίοι είχαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.
Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.

thebest

ΠΗΓΗ: www.hamomilaki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΥΣ.