Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Άμφισσα: Προβολή ταινίας του συντοπίτη μας Δημήτρη Κόζαρη "οι Γερόντισσες και η θάλασσα" στο Σινέ Άλσος

gerontisses_thalassa
 
Την Τρίτη 28 Αυγούστου, θα προβληθεί η ταινία " οι Γερόντισσες και η θάλασσα" του Δημήτρη Κόζαρη στο Σινέ Άλσος, ενώ μία μέρα νωρίτερα η ταινία θα προβληθεί και στο Χρισσό τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη της ταινίας. Ο Δημήτρης Κόζαρης κατάγεται από το Χρισσό και είναι καθηγητής καλών τεχνών στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Αποτελεί σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου, ιδιαίτερη τιμή για το Π.Κ.Φ. να προβληθεί αυτό το πόνημα στο ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος έχει γυριστεί στον τόπο μας και συμμετέχουν αρκετοί συμπολίτες μας.
“Οι Γερόντισσες και η Θάλασσα” video FULL HD 2012, έγχρωμο, stereo, διάρκεια 60 λεπτά
Κείμενα:  Γιάννης Ρίτσος - Σενάριο, σκηνοθεσία: Δημήτρης Κόζαρης - Λήψεις: Alessandro Aiello, Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος, Alessandro Gagliardo, Δημήτρης Κόζαρης, Francesco Lodari - Διεύθυνση Φωτογραφίας: Franco De Blasi, Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος Μονταζ : Antonio Lizzio, Δημήτρης Κόζαρης - Διεύθυνση Παραγωγής: Biagio Guerrera - Παραγωγή: Associazione Culturale “Leggerete” & Δημήτρης Κόζαρης –  Φωνές: Matilde Politi, Miriam Palma, Simona Di Gregorio – στο ρόλο της Γκρίζαινας: Daniela Orlando - Χρηματοδότηση: Sicilia Film Commission.
Η ταινία υλοποιήθηκε, τα δυο τελευταία χρόνια και σε διάφορες εποχές, με την χρηματοδότηση του κέντρου κινηματογράφου της Σικελίας. Τα γυρίσματα έγιναν με ανθρώπους και τόπους από την Φωκίδα (Άμφισσα, Χρισσό, Ιτέα, Γαλαξίδι), το Γύθειο, τα Κύθηρα, την Μάνη, την Σαλαμίνα, το FiumeFreddo Bruzio της Καλαβρίας στην Catania το Trapani και την Bonagia της Σικελίας.
Βασισμένη στο ομώνυμο χωρικό του Γιάννη Ρίτσου η ταινία δεν εικονογραφεί τις σκέψεις των επτά ηλικιωμένων γυναικών, που αναπολούν την ζωή τους κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα, αλλά ακολουθεί μια παράλληλη ροή εικόνων και οπτικών μεταφορών ως προς τον φωνητικό λόγο. Το κείμενο αναφέρεται σε μια ομάδα γυναικών που ζουν σε ένα νησί κάπου έναν αιώνα πριν όταν οι συνθήκες ζωής ήταν πολύ δύσκολες...
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: