Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΙΤΕΑ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗ SPORTDAY


Ο.... Ανέξοδος Διαφημιστής (μας)!

Συνέβη έτσι απλά : Περνούσε από την Ιτέα με την παρέα του άρεσε, έβγαλε τις παρακάτω φωτογραφίες κι έγραψε αυτά τα οποία τις συνοδεύουν στις 2 Ιουλίου 2012. Ρώτησε και δυό-τρία πράγματα για τον τόπο, πίνοντας τον καφέ του στην παραλία και γυρίζοντας στο σπίτι του, τα ανέβασε σαν μικρό αφιέρωμα για την Ιτέα, στο www.sday.gr Έτσι απλά. Χωρίς υποδείξεις, χωρίς αμοιβή, χωρίς διαφήμιση και βεβαίως χωρίς...επαφές. Εμείς το αναδημοσιεύουμε πολύ ευχαρίστως, μετά από τον σημερινό εντοπισμό του συγκεκριμένου site από μέλος του Συλλόγου μας, κάνοντας 1 διευκρίνηση, 1 επισήμανση και 1 ερώτηση :
Τον συντάκτη του θέματος, δεν τον γνωρίζουμε ούτε καν ονομαστικά, ούτε επικοινωνήσαμε μαζί του και ότι για το θέμα του, λάβαμε γνώση μόλις σήμερα.
Επισημαίνουμε την απουσία (φωτογραφική και λεκτική) των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι! Προφανώς το θέαμα δεν τον ...ενθουσίασε και προτίμησε να το αποκόψει από μόνος του, αντιλαμβανόμενος ότι μάλλον ζημιά θα έκανε και στο αφιέρωμά του. Σωστός!
Και η ερώτησή μας : Αντί να κάνει όλον αυτόν τον κόπο με φωτογραφίες και κείμενα για την Ιτέα, γιατί δεν έπαιρνε στα χέρια του τον πρόσφατο Τουριστικό Οδηγό του Δήμου Δελφών, όπου περιγράφονται λεπτομερώς τα πάντα για την πόλη μας ; Ο συγκεκριμένος οδηγός, ταξίδεψε μέχρι τις μακρινές Βρυξέλλες και αναγκαστικά ήταν πλήρης!
Εμείς πάντως τον άγνωστο φίλο μας, τον ευχαριστούμε πολύ και στην επόμενη επίσκεψή του στα μέρη μας, θα χαρούμε να του δείξουμε κι άλλες ομορφιές της Ιτέας και της Κίρρας. 30-8-2012
------------------------
Δείτε το αφιέρωμα:


Η μαγευτική Ιτέα (photos)

Η Ιτέα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλα τα γούστα.
Βρίσκεται 13 χλμ. νότια της Άμφισσας και πιθανόν οφείλει το όνομά της στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Η Ιτέα, τα τελευταία χρόνια, έχει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

1.jpg
Υπάρχουν πολλές όμορφες και πεντακάθαρες αμμουδιές όπως το Τροκαντερό κα το Μαϊάμι που είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες καθώς και οι πανέμορφες παραλίες του Ξενία, της Ευαγγελίστριας, Βραχάκια και Αι Γιάννης που θα απολαύσετε στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Οι παραλίες της Ιτέας, οι οργανωμένες πλάζ, αλλά και οι ελεύθερες αμμουδιές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

2.jpg
Η όμορφη και ζωντανή κωμόπολη της Ιτέας φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις όπως συνέδρια, κολυμβητικούς αγώνες διεθνούς φήμης καθώς και το ράλι ¨Ακρόπολις¨ και ¨Ολύμπιον¨. Στην Ιτέα μπορείτε να ασχοληθείτε με διάφορα θαλάσσια σπορ όπως σερφινγκ, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα και άλλα.

3.jpg
Η Ιτέα συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ιδανική και για κοντινές αποδράσεις στο βουνό. Από την παραλία της Ιτέας διακρίνεται το κοντινό Γαλαξίδι και η Πελοπόννησος.
Στις γραφικές ταβέρνες της Ιτέας μπορείτε να γευθείτε φρέσκα ψάρια, θαλασσινούς ουζομεζέδες αλλά και το φημισμένο ρουμελιώτικο κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αρνί σούβλας, σπληνάντερο, τις ελιές Άμφισσας και το πρόβειο γιαούρτι.

4.jpg
Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε κάποια από τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως ελιές, οικολογικό λάδι, κρασί, γλυκό κουταλιού ελιάς, μέλι, χωριάτικα παξιμάδια, τσίπουρο κ.α. Να δοκιμάσετε τα γλυκά ¨Αμύγδαλο¨ και ¨Ρεβανί¨ που θα τα βρείτε κυρίως στο Γαλαξίδι. Φημισμένο είναι και το χωριό Κίρρα που απέχει 2 χλμ. από την Ιτέα και διαθέτει πολλά αξιοθέατα και πανέμορφες παραλίες.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο; Η Sport Day είναι μεγάλης κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα και σίγουρα θα την διάβασαν περισσότεροι από όσους διάβασαν τον ...τουριστικό οδηγό του Δήμου.
Ιδέα: Με 3-4 καλεσμένους δημοσιογράφους να γίνει μιά επίσκεψη-ενημέρωση στην περιοχή μας, με πληρωμένα τα έξοδα διαμονής τους απο τον Δήμο και με μοναδική υποχρέωση να γράψουν για τον τόπο μας. Πόσο μπορεί να στοιχίσει κάτι τέτοιο; Περισσότερο απ' τα Πύθια; Περισσότερα απ' τα Optimist ή τις...πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου; Τα έξοδα του Λυριντζή για το Συνέδριο μήπως; Μιά ιδέα ρίχνω. Και τότε να δούμε ποιός είναι απο την φύση του ...μεταλλευτικός.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει ανθρωπος στην ιτεα που να μην εχει περασει ενα μερος της ζωης του στο ιστορικο μαγαζι της πολης μας τον "καβο" του συγχωρεμενου του νικου του βρουζα.
φιλοι μου δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα ο χωρος εχει γινει καταλυμα πακιστανων. δεν ξερω ποια υπηρεσια ειναι αρμοδια να επιληφθει του θεματος, δεν ξερω αν μπορειτε να επικοινωνησετε με τους συγγενεις του μακαριτη αλλα κατι πρεπει να γινει για το συγκεκριμενο θεμα.
σας ευχαριστω πολυ.
υ.γ.: καταντια για την πολη μας...
πακιστανοι να μενουν σε εγκαταλελημενο σπιτι κ οι γειτονες να αδιαφορουν... ειδικα οι εχοντες κ καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος...

Ανώνυμος είπε...

Αναμφίβολα, κάθε αφιέρωμα είναι σημαντικό.
Μία μικρή διόρθωση όμως: και το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερες δημοσιεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι? Κρίμα δεν είναι να υπάρχουν άδεια κι εγκαταλελημένα σπίτια και δίπλα άστεγοι?
Ε και μια τουαλέτα την έχει ο Κάβος. Δεν νομίζω να "τα κάνουν" χύμα στο κύμα.

Τέλος πάντων άλλο είναι το θέμα του άρθρου. Κατά καιρούς γίνονται και κάτι τέτοια καλά. Αλλά μας τρώει το Γαλαξίδι σε γραφικότητα. Εμείς την έχουμε χάσει προ δεκαετιών.