Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΙΤΕΑ: ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ! ΦΩΤΟ


Δυτική Μαρίνα Ιτέας

Κατοχυρώνουμε το όνομα της ασθένειας η οποία ΘΑ προκύψει από το ιογενές περιβάλλον της Δυτικής Μαρίνας Ιτέας : Ιός της Δυτικής Σκίτσας !

Είναι δεδομένο ότι θα συμβεί! Αυτό το οποίο περιγράφουν οι φωτογραφίες, με σημερινή ημερομηνία, υπάρχει εδώ και αρκετόν καιρό και εξ όσων γνωρίζουμε, έχει περιέλθει και σε γνώση Αρμοδίων και Δημοτικών Υπαλλήλων. Η συγκεκριμένη δεξαμενή, κατασκευάσθηκε μεταγενέστερα της Μαρίνας, με σκοπό, την συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων από τις μηχανές θαλάσσης και την από καιρού εις καιρόν, εκκένωσή της και απομάκρυνση των ''καμένων'' λαδιών σε ασφαλή, στεγανόν και μή ρυπαίνοντα αποθηκευτικό χώρο.
Όπως γίνεται όμως αντιληπτό από τις φωτογραφίες, η δεξαμενή ΔΕΝ έχει εκκενωθεί εδώ και πολύ καιρό, έχουν διαβρωθεί τα τοιχώματά της και ο περιβάλλον χώρος της, έχει μετατραπεί σε μία μικρή...''λαδολίμνη'' και μάλιστα με καμένα ορυκτέλαια. Το ότι έχει αλλάξει και η χρήση της και έγινε και κάδος απορριμμάτων, αυτό είναι, ..πώς να το αναφέρουμε, είναι, είναι μιά νέα μορφή οικολογικού ...πλουραλισμού! Το δόκιμον θα ήταν “Δελφική Οικολογική Συνείδηση”!
Όμως οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις απο το συγκεκριμένο σημείο, δεν είναι μόνον οπτικές. Τον ακριβώς γειτνιάζοντα αιγιαλό, χρησιμοποιούν οι λουόμενοι και οι μαρτυρίες τους περιγράφουν την θάλασσα, ώς έχουσα και... αντηλιακό και κάπως πιό παχύρευστο ιξώδες, από το σύνηθες της θαλάσσης. Για την γεύση δεν γνωρίζουμε να σας πληροφορήσουμε.
Και όλα αυτά σε μιά πόλη η οποία ευελπιστεί να αναπτυχτεί τουριστικά, η οποία προσδοκά την οργάνωση και την καλή λειτουργία ΚΑΙ των δύο Μαρινών της, η οποία θέλει να χρησιμοποιούνται ΟΛΕΣ οι παραλίες της και να είναι ασφαλείς, επισκέψιμες και προσοδοφόρες για ΟΛΟΥΣ τους επιχειρηματίες και τέλος η οποία αγωνίζεται μόνη της, να αποτινάξει από επάνω της το εντέχνως και αδίκως προσκολληθέν στίγμα, της εσαεί ''μεταλλευτικής'' περιοχής. Προσοχή λοιπόν προς άπαντες : “Ο Ιός της Δυτικής Σκίτσας” καιροφυλακτεί! 31-8-2012
----------------------
Υ.Γ. Υπάρχουν καταγγελίες συμπατριωτών μας, για νυχτερινή χρήση από αλλοδαπούς, του εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην παραλία Φοινίκων, το πρώην Μπάρ-Κάβος. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τους νυχτοφύλακες για να το επιβεβαιώσουμε, ούτε να υποκαταστήσουμε την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο ή το Λιμενικό Ταμείο. Εμείς απλά μεταφέρουμε την πληροφορία και φανταζόμαστε ότι κάποιος ''αρμόδιος'' θα ασχοληθεί με το θέμα, μιάς και ο Σύλλογός μας γίνεται καθημερινώς, αποδέκτης ούκ ολίγων καταγγελιών για τα κακώς κείμενα στον τόπο μας. Και εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να ανταλλάξουμε και .... δραστηριότητες με τις επιφορτισμένες για αυτά τα θέματα Υπηρεσίες.
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδοποιείστε την κα Λαίνη, όταν πηγαίνει για μπάνιο στο Τροκαντερό, να μήν ξαναπάρει μαζί της αντιηλιακό. Έχει εκεί τσάμπα. Κι όταν φυσάει και έρχεται το κόκκινο σύνεφο απο απέναντι, τότε το αντιηλιακό δίνει ένα θαυμάσιο κόκκινο χρώμα στην επιδερμίδα. Σκέτη Καραϊβική!

Ανώνυμος είπε...

να ξεβρωμισει η περιοχη του καβου
απο τον ιδιοκτητη μεχρι τις αρχες μπορουν νατο κανουν τωρα
εκει μεγαλωσαμε και δεν μπορει να περμανε απο εκει και να μας θρυματιζουν τις αναμνησεις μας αλοδαποι και παρανομοι καθε λογης και να παιζουν με την υγεια και την ασφαλεια μας