Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι συντάξεις «Μαϊμού»

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι συντάξεις «Μαϊμού»

Αύριο εκπνέει η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στις διοικήσεις των ταμείων για να στείλουν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα στοιχεία για τις εκκρεμείς υποθέσεις δικαιούχων που λάμβαναν παράνομα συντάξεις και επιδόματα.
Στα χέρια του κ. Κατσιδώνη βρίσκονται ήδη τα στοιχεία για χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν σε ύποπτες περιπτώσεις. Η διοίκηση του Ο.Γ.Α. έστειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρχείο με 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων ενώ προχώρησε στη διακοπή πληρωμών περίπου 5.000 προνοιακών συντάξεων, ύψους 360 ευρώ, που εισέπρατταν δικαιούχοι οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή.
7.500 είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που δεν προσήλθαν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Η διοίκηση του ιδρύματος φέρεται να έχει εντοπίσει 5.000 ύποπτες περιπτώσεις ενώ διαπιστώθηκε ότι 2.500 άτομα έπαιρναν τη σύνταξη θανόντων δικαιούχων με 58 περιπτώσεις έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη.
150 δικαιούχοι του ΟΑΕΕ δεν εμφανίστηκαν να καταγραφούν στην απογραφή που πραγματοποίησε το Ταμείο. Στη δικαιοσύνη έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής 80 υποθέσεις ενώ αύριο αναμένεται να παραδώσει και ο ΟΑΕΕ τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία στην αντιεισαγγελεία του Αρείου Πάγου
Οι έλεγχοι στο μέλλον αναμένεται να επεκταθούν και στους υγιείς ασφαλισμένους που παίρνουν αναπηρική σύνταξη αλλά και σε όσους δεν έχουν δηλώσει τα χρήματα που λαμβάνουν από τις συντάξεις στην εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: