Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο υπουργός, τα υποβρύχια και μια γυναίκα (Μια φανταστική ιστορία)


Του Ευάγγελου Σταυριανάκη.
 
Θα σας πω μια ιστορία. Ο τίτλος είναι <<Ο υπουργός, τα υποβρύχια και μια γυναίκα>>.
Κάποτε ήταν ένας υπουργός σε ένα κεντρικό και εθνικής σημασίας υπουργείο, το υπουργείο εθνικής άμυνας. Ήταν μεσήλικας και από μικρός είχε ένα όνειρο. Να φτιάξει την άμυνα της χώρας του. Όταν έγινε υπουργός άρχισε να ψάχνει στα ξένα mall που πουλούσαν εξοπλισμούς, τα καλύτερα οπλικά συστήματα για τη χώρα του. Μπήκε σε ένα μαγαζί και ρώτησε ποιο ήταν το καλύτερο υποβρύχιο. Του έδειξαν πολλά , μα αυτός ήθελε το καλύτερο και το πιο ακριβό. Μετά από πολλά παζάρια και αφού πήρε πολλούς φίλους του να τον συμβουλέψουν αποφάσισε να πάρει τα καλύτερα υποβρύχια. Τα παράγγειλε και έφυγε.
Όταν έφτασε στο σπίτι του, έκανε το μπάνιο του και βγήκε με τους φίλους του για ένα ποτό. Στο μπαρ που πήγανε κοντά στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου γνώρισε μια κοπέλα. Η κοπέλα ήταν όμορφη. Βγήκανε ένα βράδυ και τα φτιάξανε. Με τον καιρό, η κοπέλα ζητούσε πολλά, ήταν δαπανηρή. Ήθελε φορέματα και έπιπλα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο καημένος υπουργός όμως με το πενιχρό μισθό του υπουργού δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Ήταν όμως...
πολύ ερωτευμένος.

Ένα βράδυ πήρε την απόφαση να κάνει κάποιες εκπτώσεις στην παραγγελία με τα υποβρύχια. Τότε πήρε τηλέφωνα, πολλά τηλέφωνα. Τους ρωτούσε πόσες τορπίλες μπορούσαν να κάνουν σκόντο και μία μία τις αφαιρούσε από την παραγγελία ανεπίσημα. Κάθε έπιπλο και μια τορπίλη , σκεφτόταν. Κάθε βράδυ και από ένα εξάρτημα. Μέχρι να φτάσει η παραγγελία στην χώρα του, τα υποβρύχια είχαν γίνει μισά. Ούτε ζυγοστάθμιση δεν τους έκαναν. Τα παρέλαβε ως υπουργός με τιμή και υπερηφάνεια. Άρε αυτά τα υποβρύχια σκεφτόταν, το νεοκλασικό, οι ράβδοι χρυσού και άλλα πολλά οφείλονταν σε αυτά. Για αυτό και τα ευχαρίστησε προσωπικά. Τα υποβρύχια είχαν κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο, αφού η καλή της καρδιάς του ήταν και αυτή ευτυχισμένη.
Μετά όμως ήρθαν δύσκολες μέρες, τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε. Αυτός αρνήθηκε. Ήταν πολύ βαριές οι κατηγορίες. Βρέθηκε στην φυλακή, η αγαπημένη του το ίδιο. Ακόμα τον ανακρίνουν. Κανένας δεν ξέρει τι θα απογίνει αυτή η αγάπη. Η γυναίκα εκτός από πλοίο σέρνει και υποβρύχιο. Αυτό είχε συμπεράνει σε ένα διάλλειμα τσιγάρου στον ανακριτή, ο κακόμοιρος ο πρώην πια υπουργός. Τώρα πια ήταν αργά. Περίμενε να ξαναμπεί στο ανακριτή ο οποίος έτρωγε λίγο υποβρύχιο βανίλια, που κατά σύμπτωση έγερνε λιγάκι.
 
******Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι τυχαία*******
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ.ΠΗΡΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑΣ.ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΑΝΑΝ ΚΑΨΙΝΙΝΤΖΗ ΤΙ ΜΙΖΕΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ?ΤΡΙΧΕΣ.ΕΝΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ.ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.