Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Αν φέτος τον χειμώνα δεν θέλετε να αρρωστήσετε όπως κάθε άλλη φορά δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης. Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα όπως λένε κι σ' αυτό βοηθούν πολύ κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. Διαβάστε τι τροφές πρέπει να προτιμάτε για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας:
Λάχανο: Περιέχει γλουταθειόνη, μια ένωση που παίζει σημαντικό ρόλο στην ακεραιότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς έχει συνδεθεί με τη σωστή λειτουργία των λεμφοκυττάρων.

Αμύγδαλα: Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, που έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της φυσικής μας άμυνας, ενώ παράλληλα το μαγνήσιο που περιέχουν μας προστατεύει κι αυτό από ανεπιθύμητους εισβολείς.

Γκρέιπφρουτ: Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία, σε υψηλή πρόσληψη, φαίνεται πως μπορεί να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε γρηγορότερα από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του σώματός μας.

Γιαούρτι: Τα προβιοτικά που περιέχει συνεισφέρουν στην καλή υγεία και στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του εντέρου. Επιπλέον, μας εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β12, που είναι καίριας σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σκόρδο: Κλείνει στη σύνθεσή του πολύτιμα συστατικά με αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, όπως είναι η αλλισίνη. Μεταξύ των «εχθρών» που μπορεί να καταπολεμήσει το σκόρδο είναι και το H. pylori, ένα βακτηρίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση έλκους στο στομάχι.

Σπανάκι: Το διατροφικό όπλο του Ποπάι είναι πλούσιο σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, με κυριότερο το φυλλικό οξύ, το οποίο εμπλέκεται στην επιδιόρθωση του DNA και, όπως κι οι υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι απαραίτητο για ένα υγιές ανοσοποιητικό.

Μπρόκολο: Μελέτες έχουν δείξει πως ένα συγκεκριμένο φυτοχημικό που βρίσκουμε στο μπρόκολο μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος B.


Δεν υπάρχουν σχόλια: