Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

   Αύριο συνεδριάζει η Λιμενική Επιτροπή στις 11:00 πμ για την παραχώρηση ή μη της θέσης «ΛΑΡΝΑΚΙ» στην εταιρία S&B. Μετά οκτώ μήνες σχεδόν το θέμα θα εξεταστεί την ίδια ημέρα που θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του Δήμου Δελφών.
    Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Θεόδωρος Κατσαρός σε συνέντευξη του σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στη θέση «Λαρνάκι» σέβεται τους κατοίκους τις περιοχής, και ευαισθητοποιείται για το περιβάλλον αλλά, αφού μίλησε με την εταιρία πείστηκε (!) ότι θα τηρηθεί η περιβαλλοντική μελέτη από μέρους της. Επίσης τόνισε ότι θα λάβει υπόψη τί αποφάσισε η Περιφέρεια για την ΜΠΕ που τα μέλη της είναι από άλλους Νομούς! Τέλος ότι πιστεύει πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα που η εταιρία θα εξαγοραστεί από άλλον Όμιλο.

     Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής  πρέπει να λάβουν υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους:

1.    Η ΜΠΕ για τη θέση «Λαρνάκι» ψηφίστε μόνο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μοναδικό της μέλος από τη Φωκίδα, κάτοικος  της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς, αλλά και εργολάβος της S&B είναι ο κος Πανουργίας Παπαϊωάννου. Κατά της απόφασης και κατά του κου Παπαϊωάννου έγινε καταγγελία στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Πην. Γερακούδη, για ακύρωση της απόφασης και τήρηση του Νόμου
Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και με τη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας.
2.    Το Κ.Α.Σ δεν μπορεί να αποφασίσει για την ΜΠΕ και αναγκάστηκε να προβεί σε αυτοψία της περιοχής μετά τα στοιχεία που του προσκόμισαν πολίτες και φορείς.
3.   Τα μέλη της Επιτροπής στη Περιφέρεια, που γνωμοδότησε υπέρ της ΜΠΕ όπως αναφέραμε είναι από άλλους Νομούς.
4.    Τις μελέτες για θέματα υγείας των ανθρώπων.
5.    Τις μελέτες για τη μόλυνση του Κορινθιακού Κόλπου.
6.  Τις αντιδράσεις τόσο των κατοίκων της περιοχής και τα αποσπάσματα από τουριστικούς οδηγούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και σε έντυπα μέσα.
7.    Το ότι η εν λόγω εταιρία σύρεται στα δικαστήρια για περιβαλλοντικά εγκλήματα    
στη Νήσο Μήλο.
8.    Τις αποφάσεις του 1972 πώς παραχωρήθηκε ο χώρος, για πιο λόγο παραχωρήθηκε, αν μπορεί να αλλάξει χρήση και αν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλη εταιρία
9.   Αν υπάρχουν άδειες για τα κτίσματα που έγιναν ενώ είχε θεσπιστεί το Δελφικό Τοπίο, ενώ πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να κάνουν καμία οικοδομική εργασία στα ακίνητα τους!
10.  Αν έχουν τηρηθεί οι προηγούμενοι περιβαλλοντικοί όροι και ποιοι έλεγχοι έγιναν τι περασμένη δεκαετία για την τήρηση ή μη αυτών. Τι ενέργειες έκανε η παρούσα Λιμενική Επιτροπή ως όφειλε και τι αποτελέσματα έβγαλε;
11. Την υπανάπτυξη της περιοχής, οικονομικά και τουριστικά.
12. Πως μπορεί να αποφασίσει μια επιτροπή για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεκαετίας όταν η θητεία της λήγει σε 50 ήμερες!
Πιστεύουμε πως θα αναγνώσουν ως οφείλουν τα παραπάνω τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής και θα αποφασίσουν με γνώμονα το νόμιμο και ηθικό! ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”


Σημείωση:
Το έγγραφο αυτό θα κατατεθεί στα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής πριν την συνεδρίαση και θα μοιραστεί στους κατοίκους της Ιτέας.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κατσαρε,τουλαχιστον αν εχετε την ευγενη καλοσυνη σας παρακαλουμε να μην υποτιματε τοσο την νοημοσυνη μας.
Το ιδιο και το αυτο θα θελαμε να παρακαλεσουμε και τον κυριο Παπαιωαννου.
Ειμαστε πιο βλακες ακομη.....

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι τα λεφτά. Σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες βρωμιές το θέμα είναι τα λεφτά. Το παραμύθι τελείωσε. Η εταιρία και όσοι έλεγαν ότι το θέμα ήταν οι θέσεις εργασίας (για το καλό μας) αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτες. Από τη άνοιξη όλοι ήξεραν ότι τα αγόρασε όλα ο Μυτιληναίος. Το θέμα ήταν και είναι η αξία με την οποία θα πουληθούν αυτά τα 666 στρέμματα ιδιοκτησίας S&B στον αγοραστή. Στην συμφωνία που έχουν κάνει μεταβιβάστηκαν τα πολλά (πιθανότατα οι μεταλλευτικές παραχωρήσεις) και στις ανακοινώσεις λέει ξεκάθαρα ότι «Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα γίνει μετά το πέρας του Due Diligence, που θα περιλαμβάνει οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των συγχωνευομένων μερών» δηλαδή ΘΑ καθοριστεί και η ακριβής αξία της περιοχής στην Ιτέα ανάλογα με την νομική της κατάσταση. Το αν για να βγάλει πιο πολλά ο Κυριακόπουλος καταδικάζεται όλη η Ιτιά και όλος ο δήμος μαζί με τους ανύπαρκτους εγκεφαλικά Δελφιώτες και Γαλαξιδιώτες, λίγο ενδιαφέρει τους εργολάβους υπεραξιών της περιουσίας της S&B. Ο ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ δεν έχει πρόβλημα να τους τάξει όσα όσα γιατί απλά δεν θα είναι στην θέση του για να του τα ζητήσουνε. Σαν καλό παιδί της καταστροφή που είναι (δεν είναι πολλοί που κάνουν αυτή τη βρωμοδουλειά) θα τον στείλουνε αλλού και εδώ δεν θα είναι σίγουρα όταν έρθει η ώρα. Πιστός στην εταιρία όμως δεν αφήνει την ελπίδα να πεθάνει, οι βλάκες οι εργολάβοι υπεραξιών θα την πατήσουν. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι τους έταξαν για να ξεπουλήσουν τον τόπο τους αλλά δεν θα πάρουν μία αν δεν τα τσεπώσει το αφεντικό. Ο Μυτιληναίος όμως δεν είναι και αυτός βλάκας. Αν διάβασαν καλά λέει και «νομικό έλεγχο» η ανακοίνωση. Αν δεν ξεκαθαρίσει νομικά το θέμα εντός των επομένων μηνών (σε 30 μήνες θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 100%) η μεταβίβαση θα γίνει με την χαμηλή τιμή. Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα (σε αυτή την ελπίδα τους ποντάρει σαν μάρκες ρουλέτας το αφεντικό γιατί από αύριο την έκανε, δεν τους ξαναέχει ανάγκη) .Οι προσφυγές που θα ακολουθήσουν θέλουν πάνω από τέσσερα χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων να ολοκληρωθούν και στα Ευρωπαικά δικαστήρια. Χώρια που είναι χαμένες υποθέσεις. Εκτός θαύματος λοιπόν, οι εργολάβοι υπεραξιών ακίνητης περιουσίας θα πάρουν τα τρία Μουουου που λέει και η διαφήμιση στην τηλεόραση και θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλο τόπο αν την έχουν γλυτώσει από τους συμπολίτες τους και από πιθανές ποινικές διώξεις επι του προσωπικού. Πολύ σύντομα που θα χρειαστεί το κράτος να αποδείξει την αυστηρότητά του για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των πολιτών, αυτά τα λαμόγια θα βρίσκονται πρώτο τραπέζι πίστα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που τρομαζε ηταν η υποψηφιοτητα του Παπαλαιου.
Δεν περιμεναν οτι θα εκανε συνδυασμο και ετσι μπηκε σε εφαρμογη το σχεδιο
της διαλυσης του συνδυασμου αυτου μεσω εμμεσων
απειλων,''προσωπικων''τετατετ,και
ανεκπληρωτων υποσχεσεων.....
θυσια ο τοπος και οι ανθρωποι εν ονοματι.........