Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς κρουαζιέρας προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε συνέντευξη που δόθηκε για τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia.

Επίσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός κι σε ότι αφορά το θέμα των προκαταβολών της επόμενης σεζόν που έχει ανακύψει από τους μεγάλους tour operators προς τους Έλληνες ξενοδόχους.
Για το θέμα της πλήρους άρσης του καμποτάζ για την ελληνική κρουαζιέρα είπε ότι έχει διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ναυτιλίας Άδ. Γεωργιάδη, ότι θα δρομολογήσει το θέμα και ότι αυτό μπορεί να έχει γίνει είτε έως το τέλος του έτους, είτε στις αρχές του 2012.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν αρκεί. Για να υποδεχθούμε 3.000 – 4.000 άτομα ανά κρουαζιερόπλοιο, απαιτείται να δημιουργήσουμε και την απαραίτητη υποδομή σε μόλους», είπε ο κ. Νικητιάδης και ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες της αγοράς κρουαζιέρας προτίθενται ακόμη και οι ίδιοι να αναλάβουν το κόστος κατασκευής αυτής της υποδομής.

Σε ότι αφορά το θέμα των προκαταβολών είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με tour operators πήρε ε διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν οι προκαταβολές, αν και δεν έκρυψε ότι ένας από αυτούς έχει αδυναμίες και ελπίζεται ότι θα τις καταβάλλει».
Για την TUI Nordic ο κ. Νικητιάδης είπε ότι έχει δεχθεί επιστολή από τη μητρική TUI ότι δεν γνώριζε για τις κινήσεις της θυγατρικής και ότι «στη στρατηγική τους είναι να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα». Ως παράδειγμα αυτής της πρόθεσης, ο υφυπουργός έφερε τη συμφωνία με την TUI να οργανώσει το 2012 στην Ελλάδα το εσωτερικό της συνέδριο, το οποίο θα φέρει στη χώρα μας περίπου 3.000 πράκτορες του οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: