Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΣΚΛΗΡΟΙ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Τα τεχνικά κλιμάκια ήδη εξετάζουν τον προϋπολογισμό

Ξεκινούν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, και την ενεργοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης. Οι επικεφαλής της τρόικας -Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (EKT)- θα έχουν συνάντηση σήμερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο είναι πιθανό να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα πραγματοποιούν έλεγχους τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις αποκλίσεις που καταγράφονται φέτος στα έσοδα και τις δαπάνες. Παράλληλα ενημερώνονται και για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2012 που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή. Κυβέρνηση και τρόικα θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και για το νέο μνημόνιο που θα συνοδεύει την νέα δανειακή σύμβαση και θα περιλαμβάνει μέτρα μέχρι και το 2015.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μολις ανακοινωθηκαν και τα νεα αναπτυξιακα μετρα της κυβερνησης για το 2012:
1. Κατασκευη αεροδρομιου στη θεση ''Μεσοκαμπος'' Δεσφινας με απευθεις συνδεση
,Μοναχο,Νεα Υορκη,Πεκινο
,Κιεβο,Σαντανσκι,Μπανγκογκ.
2.Συνδεση με Τελεφερικ Δεσφινας-Δελφων -Ιτεας-Γαλαξιδιου.
3.Δημιουργια Ναυτικου Ομιλου Δεσφινας με εδρα το νεο Κολυμβητηριο στη θεση ''Λιμνος''Δεσφινας.
4.Δημιουργια Ενυδρειου στη θεση ''Μακρια Μαλια''Δεσφινας.
5.Δημιουργια πυργου απο σιδερο στη θεση ''Πυργος""Δεσφινας,υψηλοτερου του πυργου του Αιφελ απο τον εκ Δεσφινης διεθνους φημης σιδηρουργο Πητ.
6.Ο Νεκταριος αναλαμβανει προεδρος του Οργανισμου Λιμενος Δεσφινας με στοχο την ομαλη και επικερδης απευθειας συνδεση αυτου με τα λιμανια Σιγκαπουρης,Αμβουργου,Ριο Ντε Τζανειρο.