Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Κεραμέως: Αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμορφωθεί «θα τίθεται αυτομάτως σε αναστολή»

Έρχονται νέα πρωτόκολλα για τα σχολεία - Μάσκα παντού εκτός από την ώρα της γυμναστικής




Σε νέες διευκρινίσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας πως στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμορφωθεί στα μέτρα «θα τίθεται αυτομάτως σε αναστολή».

 

Όποιος εκπαιδευτικός δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, «θα πρέπει να κάνει δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικό του κόστος και δική του ευθύνη», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 

«Να είμαι ξεκάθαρη, εάν κάποιος δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, δηλαδή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν έχει νοσήσει και δεν έχει κάνει εργαστηριακά τεστ, αυτομάτως θα τίθεται σε αναστολή εργασίας, χωρίς προφανώς μισθό», τόνισε, μιλώντας μάλιστα για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών που ενδεχομένως παρατηρηθούν στην εκπαίδευση.

 

«Έχουμε θεσπίσει μία fast track διαδικασία προσλήψεων σε περίπου 5 ημέρες για να καλύψουμε τα όποια κενά προκύψουν» εξήγησε.

 

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν

 

Η κ. Κεραμέως, επεσήμανε πως «τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση».

 

«Η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις» επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

 

Η ίδια ανέφερε ότι η απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. «Περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί» είπε η υπουργός.

 

πηγή

00:00
-42:26

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου πρωτα διαλυσαν την υγεια,τωρα τι αλλο εχει σειρα;;;;

Ανώνυμος είπε...

για πόσο ακόμα; αντε να βρουν ψηφοφόρους σε λίγο καιρό έτσι όπως κατάντησαν τη χώρα, τότε να δούμε αν θα μιλάει έτσι η κυρία ...