Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δυσφορία από την παρουσία Ελπιδοφόρου στη φιέστα για το «Σπίτι της Τουρκίας». Ακυρώνουν τις συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μητσοτάκης-Αναστασιάδης...



Σοβαρή κρίση με διπλωματικές παρενέργειες προκαλεί η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ενός ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, τα οποία έκανε πριν από μερικές μέρες ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και παρέστη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση, η οποία, εκτός των άλλων συμβολισμών, εμπεριείχε και τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ ακύρωσε το ραντεβού του με τον Ελπιδοφόρο, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για Νέα Υόρκη....




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: