Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί τους Δελφούς (ανανεώθηκε)

Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα της Υπουργού, η σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 21.09.2021, την ίδια ώρα (10:00 π.μ.), στην αίθουσα συνεδριάσεων του δ.σ. Δήμου Δελφών.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθει με μπετονιέρα;

Ανώνυμος είπε...

Να της πει κάποιος (αν υπάρχει ο "κάποιος" με αξιοπρέπεια) να κατέβει να δει το εντελώς προσωπικό της έργο των εγκαταστάσεων βωξίτη στο Λαρνάκι. Πόσο κολά κρύφτηκαν απο την θέα της περιοχής με τα μέτρα που τους επέβαλε προκειμένου να εξακολουθούν να υπάρχουν, βουτηγμένοι στην παρανομία και σε αυτή την οπτικά άθλια κατάσταση. Να της δείξει απο τους Δελφούς τα αιολικά πάρκα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Γαλαξίδι και όταν κατέβει στο Λαρνάκι και τα αιολικά στην Δεσφίνα. Όλα αυτά, αποτέλεσμα των δικών της έργων, υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, που κατέληξαν να χαρακτηρίσουν επίσημα τους Δελφούς στο Χωροταξικό Στερεάς ως βιομηχανική περιοχή κατηγορίας "χαβούζα" (για όλα αυτά που κανείς άλλος δεν θέλει στον τόπο του και ας μην έχει καμία σχέση με κάτι απο πολιτιστική κληρονομιά). Έργο την κυρίας Μενδώνη που πολέμησε λυσσαλέα εναντίον της πρώτης απόφασης του ΚΑΣ που απέρριπτε την συνέχιση της λειτουργίας των άθλιων μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στην καρδιά και βιτρίνα του Δελφικού Τοπίο. Που δήλωσε προσωπικά "δεν θα αφήσω να περάσει αυτή η απόφαση" οπότε και δεν προώθησε την αρχική απόφαση του ΚΑΣ όπως έπρεπε αλλά ξαναέφερε παράτυπα το θέμα σε συζήτηση όπου κάποιοι είχαν φροντίσει να αλλάξουν άποψη τα μέλη του συμβουλίου οδηγώντας και με επόμενες αποφάσεις στο πλήρως απαξιωμένο κύρος του ΚΑΣ σήμερα.

Μπράβο κα Μενδώνη. Καμαρώστε το έργο σας. Ανταμειφθήκατε πλουσιοπάροχα άλλωστε για αυτό το έργο σας στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας ως πρόεδρος του ΚΑΣ και φτάσατε σήμερα , παρότι προερχόμενη απο το ΠΑΣΟΚ, Υπουργός Πολιτισμού με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Τόσο Άξια. Μπράβο σας. Τα καταφέρατε. Σας έχει καταγράψει η ιστορία για όλα αυτά. Με ήχο και εικόνα.

Και εσείς άρχοντες των Δελφών, καμαρώστε την σιωπηροί εάν σας εκπροσωπεί. Εάν σας ταιριάζει.

Και εσείς κάτοικοι των Δελφών, αν υπάρχετε ακόμα, προβληματιστείτε αν αυτό πιστεύεται ότι σας αξίζει; Αν τόσο εκτιμάτε και σέβεστε τον εαυτό σας; Γιατί όσο το ανεχόσαστε, αυτό σας αξίζει ,αυτό είστε. Όσο και να το φτύνεται στα λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν ;