Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η απάντηση από το Νοσοκομείο Άμφισσας στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο 51χρονου



Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας λειτουργεί, παρά τις δυσκολίες και με το 10% των εργαζομένων του σε αναστολή, απαντάει η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, για τον θάνατο 51χρονου με καρδιακό πρόβλημα, που άφησε την τελευταία του πνοή, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους δυο καρδιολόγους, είναι ανεμβολίαστος και βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Το Γ.Ν. Άμφισσας, δεδομένου του ότι το 10% των εργαζομένων του έχει τεθεί σε αναστολή, με την προσπάθεια του υπόλοιπου προσωπικού, παρά τις δυσκολίες, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Η διαδικασία αναπλήρωσης των κενών λόγω αναστολής βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα μη λειτουργίας τμημάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από αρκετά χρόνια υπολειτουργίας του ΓΝ Άμφισσας έχουν τεθεί οι βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αρχικά, όσον αφορά το ιατρικό κομμάτι, η Παθολογική κλινική έπειτα από 5 δύσκολα χρόνια, λειτουργεί, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται νοσηλείες. Ήδη υπηρετούν συνολικά 3 μόνιμοι ιατροί, ενώ από 21 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη θέση του Επιμελητή Α’ Εσωτερικής Παθολογίας. Η κλινική covid-19 νοσηλεύει ασθενείς τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα θεραπείας με επιτυχία. Η Χειρουργική κλινική συνεχίζει την ομαλή λειτουργία της. Σε καμία περίπτωση δεν καταργείται θέση χειρουργού. Η προκήρυξη για τη θέση του ιατρού που συνταξιοδοτείται αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

Επίσης τόσο το νοσηλευτικό, όσο το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, έχουν ενισχυθεί σημαντικά .Ειδικότερα από την αρχή της Πανδημίας έχουν προσληφθεί 30 άτομα ως λοιπό επικουρικό προσωπικό. Βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΓΝ Άμφισσας μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. 
Η ΜΤΝ έχει αναβαθμιστεί και βρίσκεται σε λειτουργία επιπλέον χώρος μόνωσης λειτουργώντας σε καθημερινή βάση . Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι μετά από 10 χρόνια προχωράει ο νέος οργανισμός λειτουργίας ο οποίος θα θεραπεύσει τα προβλήματα του ισχύοντος οργανισμού, καθώς σε αυτόν οφείλεται η υποστελέχωση του και κατ ‘ επέκταση τα κενά που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των εφημεριών. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έγκρισή του νέου οργανισμού που περιλαμβάνει σημαντική αύξηση μόνιμου προσωπικού.

Όσον αφορά το περιστατικό με τη διακομιδή που πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Άμφισσας σήμερα 08:10 το πρωί, ο 51χρονος μεταφέρθηκε στα Επείγοντα με απώλεια συνείδησης, χωρίς αναπνοή και κυκλοφορία, κόρες σε μυδρίαση μη αντιδρώσες και καρδιογράφημα σε ευθεία ισοηλεκτρική γραμμή. Το περιστατικό αντιμετωπίσθηκε παρουσία δύο παθολόγων καθώς και ενός αναισθησιολόγου όπου σύμφωνα με το πρωτόκολλο έγινε προσπάθεια ανάνηψης. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στα πλαίσια εφημέρευσης του Παθολογικού Τομέα διασφαλίζοντας την ορθή αντιμετώπιση των ασθενών.

Προφανώς ακόμη χρειάζονται να γίνουν πολλά. Στον διαρκή αγώνα για την αναβάθμισή τηςδημόσιας υγείας θα πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, γιατί κανείς δεν περισσεύει και είμαστε όλοι
απαραίτητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: