Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΤΙΜΗ στην Εθνική Αντίσταση για τον αγώνα κατά του φασισμού ( της Αφροδ.Παπαθανάση)



Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής έγινε στην Αμφισσα η εκδήλωση για τη νίκη της Δημοκρατίας, των Αγώνων, κατά του φασισμού.  

Δυστυχώς, η Περιφερειακή Αρχή, με την σιωπή των παρόντων Αιρετών, "επέλεξε" πλευρά και όχι το σύνολο της Εθνικής Αντίστασης, ιστορική κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.  

Αν Αιρετοί κ Πολιτικό προσωπικό δεν είναι σε θέση να τιμήσουν το σύνολο της Εθνικής Αντίστασης, μετά από τόσο πόνο που έχει περάσει αυτός ο τόπος, το βάρος της απρεπειας τους θα τους ακολουθεί. 

Όχι γιατί ως κομματική παρέα και οχι ως Αιρετοί, τίμησαν τη μια πλευρά, τον Συνταγματαρχη Ψαρρό, αλλά γιατί ξανά επιλέγουν, διαχωρίζουν. Και στην ύστατη τιμή "οι δικοί μας και οι άλλοι". 

Ευτυχως στη Δημοκρατία υπάρχουν ιδεολογικές πολιτικές θέσεις, διάλογος, ιστορικές απόψεις.  
Κάνεις, με αίσθηση ευθύνης και σεβασμό στους Πολίτες, δεν θέλει να επιστρέψει και να επιτρέψει διχασμούς, ούτε σε ιστορική, ούτε σε νέα κοινωνική αναφορά. 

Τα δημόσια πρόσωπα, δεν σχολιάζουν χαλαρά, τοποθετούνται. 
Οι Αιρετοί δεν είναι αγάλματα αμίλητα, τοποθετούνται. 
Τα κόμματα δεν τυπώνουν βιαστικές  ανακοινώσεις. Διαβάζουν το χθές, μιλούν για το σήμερα, παρεμβαίνουν για ζητήματα σεβασμού της Δημοκρατίας και των Αγώνων στην συνεχή ιστορική διαδρομή. Κάθε μέρα δηλαδή.  

Οι περισσότεροι παππούδες κ γιαγιάδες σήμερα που, αν ακόμη είναι στη ζωή, βγήκαν στα βουνά. Αυτοί που πήγαν ενωμένοι στο Γοργοποταμο, που τους κατεδωσαν κουκουλοφοροι, που έχασαν παιδιά, θα βασανιζονταν δίπλα, όχι γιατί κάποιοι τίμησαν τη μια πλευρά, αλλά γιατί, έκαναν  ως παρέα, ότι ξέχασαν όλους τους άλλους.  

40 50 χρόνια πριν, μας πήγατε. Κρίμα.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ζεις ανάμεσα σε φωλιές με αυγά φιδιών και δεν το ηξερες;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς το παραμυθάκι με τους αντάρτες ξέφτισε. Παίζανε κλεφτοπόλεμο στις πλάτες των αθώων άμαχων και γυναικόπαιδων. Κλέβανε το φαγητό, τα ζώα και το χρυσό των πολιτών και μετά τον εμφύλιο γίνανε επιχειρηματίες ή πολιτικοί. Τα ξέρουμε τα ονόματά τους. Ας ξεχάσουμε αυτό το μαύρο κεφάλαιο της ιστορίας που βαφτίσατε "αντίσταση".

Ανώνυμος είπε...

Άμα οι ντόπιοι φασίστες δεν πολεμουσανε τους εισαγωμενους φασίστες,τότε οι ντόπιοι αντιφασίστες δεν θα είχαν να πολεμήσουν κανέναν φασίστα.