Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η Ρωσία τίμησε τη νίκη επί των Ναζί με μεγαλειώδη παρέλαση στη Μόσχα – Το μήνυμα του Πούτιν στη Δύση.

 Με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, γιόρτασε η Ρωσία την 76η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.




Στην παρέλαση παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, αξιωματούχων και βετεράνων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου για την Ημέρα της Νίκης μετείχαν φέτος 12.000 στρατιώτες -ανάμεσά τους και αξιωματικοί και μέλη στρατιωτικών ακαδημιών των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας (στρατού ξηράς, πολεμικής αεροπορίας και ναυτικού), μέλη της εθνοφρουράς, των συνοροφυλάκων, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), 76 αεροσκάφη -που εντυπωσίασαν σχηματίζοντας τη ρωσική σημαία στον ουρανό - και ελικόπτερα και περίπου 190 άρματα μάχης -με τα θρυλικά Τ-34 στην εμπροσθοφυλακή - και άλλα οχήματα.

Το μήνυμα του Πούτιν στη Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στη Δύση διαμηνύοντας ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί σταθερά τα εθνικά της συμφέροντα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει συγχώρηση για όσους ξέχασαν τα μαθήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τροφοδοτούν πάλι επιθετικά σχέδια», διεμήνυσε ο Πούτιν. «Η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια το Διεθνές Δίκαιο. Ταυτοχρόνως θα διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια του λαού μας», πρόσθεσε. Ο Πούτιν συνεχάρη τους Ρώσους για «την τεράστια, ιστορικής σημασίας νίκη για τη μοίρα ολόκληρου του κόσμου», καταγγέλλοντας παράλληλα την «ανατριχιαστική επιστροφή ιδεολογιών της εποχής εκείνης», όταν «τα συνθήματα περί φυλετικής και εθνικής ανωτερότητας, αντισημιτισμού και ρωσοφοβίας, γίνονταν ολοένα και πιο κυνικά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: