Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ πεζόδρομου ΙΤΕΑΣ (Χ.Βανδώρου)


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, πληροφορηθήκαμε για την έναρξη του έργου στην Ιτέα.

Ένα έργο που πιστώνεται σε τρεις διαχρονικά προέδρους και αντίστοιχες Λιμενικές επιτροπές του Λιμ Ταμείου Φωκίδος. 

Ξεκίνησε επί προεδρίας Ν Γιογάκη, χρηματοδοτήθηκε επί Ν Καιμάρα και τελικά ωρίμασε επί Σ. Αναγνωστάκου. 

Το έργο αυτό ωφείλει πολλά σε μέλη των λιμενικών επιτροπών που ενδιαφέρθηκαν και μόχθησαν στην υπάλληλο του ταμείου Κ. Χαραλάμπους και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία της αντιπεριφέρειας.  

Η χρηματοδότηση αναγγέλθηκε στην συγκέντρωση με τους 2 Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας (κκ Χρ. Λαμπρίδη και Δ. Τεμπονέρα) στην επίσκεψη τους στην Ιτέα στις 16 Νοεμβρίου του 2018 (μαζί με το επιτελείο τους και 140 εκδρομείς του ΟΦΣΕ)  αλλά κυρίως πιστεύω πως ο βασικός συντελεστής του έργου αυτού έχει το όνομα του τότε γενικού γραμματέα Χρήστου Λαμπρίδη. 

Ήταν οι τελευταίες ώρες του 2018 όταν χτυπησε το κινητό. Με έκδηλη την αγωνία ο γενικός ρώτησε για το έργο. Η ανεπανάληπτη ελληνική γραφειοκρατία και το μπέρδεμα αρμοδιοτήτων δεν είχαν επιτρέψει  την ολοκλήρωση της διαδικασίας με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση. Έδωσε οδηγίες οι οποίες με την βοήθεια της υπαλλήλου έφεραν άμεσα το ποθητό αποτέλεσμα.


Χαίρομαι για το έργο. Ελπίζω μετά την ολοκλήρωση του να αναβαθμιστεί η εικόνα της περιοχής. Πολύ περισσότερο που από τα στοιχεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) δεν προβλέπεται χρηματοδότηση άλλου έργου στο Λιμενικό ταμείο.


https://xvandoros.blogspot.com/2021/05/blog-post_10.html?spref=fb&fbclid=IwAR2r-Ce-urBjCEmvHlJaJ1GE7B5eL6u8QhhKeGFTZYsiDANEtssdTyZpaG0&m=1

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρεις πρόεδροι , τρεις κυβερνήσεις , και σωρεία επαφών για ένα έργο ηλεκτροφωτισμού μεσαίας οικονομικής δαπάνης .
Ευχολόγιο για όλους όσους «συνέβαλαν» στην υλοποίησή του ..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αρθρογράφε , μήπως μπορείτε να δώσετε μια λογική εξήγηση για τον λόγο που το έργο αυτό χρειάσθηκε τόσο κόπο και χρόνο για να ωριμάσει;
Στο παρελθόν είχαμε πληροφορηθεί ( από δημοσίευση δηλώσεων τ.δημάρχου ) ότι έργα που βοηθούν στην τουριστική αξιοποίηση των παραλιών και ειδικότερα του μεγάλου παραλιακού μετώπου της Ιτέας περνούσαν πρώτα απ τα γραφεία κάποιας εταιρείας .
Τα χρόνια αυτά που είχατε θεσμική θέση στο νευραλγικό Λιμενικό Ταμείο είχατε κάποια ανάλογη εμπειρία;

Ανώνυμος είπε...

"Τρεις πρόεδροι , τρεις κυβερνήσεις , και σωρεία επαφών............"
αλλά ξέχασες την Γιδογιάννου 31 στην Άμφισσα.

Ανώνυμος είπε...


Η ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ Λ.Τ , ΔΗΛΑΔΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ (ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ).

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ :
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ
-Η ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙ
-ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ
-ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ-ΙΔΕΕΣ & ΤΕΛΟΣ
-ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠ ΌΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ , ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .



Χρήστος Βανδώρος είπε...

απαντησεις σε σχόλια.
Οχι τρεις κυβερνήσεις αλλά δύο. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν τοποθέτησε άλλα ατομα από το 15 έως το 18 που τέλειωσε η 3ετης θητεία . Ο κ Γιογάκης συνέχισε μεχρι που παραιτήθηκε και έγινε η νέα συνθεση με τον κ Καιμάρα, απο το Μαρτιο του 2018 έως τέλος 2019. κι εγώ έως 8 Ιουλίου 2019 που έφυγα. Απάντηση στο 2ο. Νομίζω πως ειναι αρκετά σύνθετο θέμα. Θα απαντησω ξεχωριστά. Στο 4ο σχόλιο. Καλό ειναι να σταματήσουν τα σάλια. Τι εννοείται; Οτι όλοι οι προηγούμενοι έτρωγαν τα χρήματα του λιμ ταμείου γιατι δεν είμαστε πλούσιοι;. Σε πληροφορώ ότι η διοίκηση Καιμάρα άφησε το ποιο ΕΥΡΩΣΤΟ ΤΑΜΕΊΟ με 480.000 ευρώ με ρυθμισμένα τα χρέη συν την χρηματοδότηση των 124.000 ευρώ για το έργο αυτό συν συγκεκριμμένο πλάνο για την λειτουργία της μαρίνας που πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων . Ρωτήστε τωρα για το αποθεματικό και το χειροπόδαρο δέσιμο του ταμείου στους 45 Γιάννηδες μελέτες.

Δασκαλος είπε...

Φως, νερό, τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις έλεγε πριν πενηντα και βαλε χρονια, η διαφήμιση και την έβγαλε ο ΣΎΡΙΖΑ απ'το μπαούλο! Να δούμε πότε θα"ξυπνησετε" απ "το ακρωτήρι του φοβου"!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ _ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ- ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ..