Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Με άρωμα Φωκίδας το "Μουσικό Κουτί" του Ν. Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ !!!

 

 

 Η πετυχημένη μουσική εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη "Το Μουσικό Κουτί" πιθανότατα η καλύτερη μουσική εκπομπή αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση,  είχε "άρωμα" Φωκίδας καθώς κεντρικό καλεσμένο είχε τον Θοδωρή Κοτονιά με καταγωγή από την Δωρίδα, αλλά και τον Σταύρο Σιόλα που μας έχει τιμήσει με συναυλίες.... (στο Ρακόμελιο του Κρητικού στην παραλία Μαϊάμι τόσο το 2015 όσο και το 2016  )! 

Μην ξεχνάμε φυσικά και το μόνιμο μέλος πια της μπάντας του Νίκου Πορτοκάλογλο,υ τον δικό μας, το καμάρι της Φωκίδας, τον υπερταλαντούχο  Θανάση Τσακιράκη   (με σπουδές στο London Music School. Ντράμερ και όχι μόνο !!!!)

 

 

"Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ στη μπάντα του Μουσικού Κουτιού. Κι αυτό γιατί -στα δικά μου απαίδευτα μουσικά αυτιά τουλάχιστον- φάνηκε ως η πιο αξιόλογη μπάντα που έχω δει τελευταία σε μουσική εκπομπή. Δεν αναφέρομαι μόνο στους εξαιρετικούς μουσικούς (Θανάσης Τσακιράκης στα τύμπανα, Βύρων Τσουράπης στο μπάσο, Στέλιος Φραγκούς σε πλήκτρα και πιάνο, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην κιθάρα, Γιάννης Δίσκος σε πνευστά, πλήκτρα και μουσική διεύθυνση), γιατί σίγουρα και σε άλλες μουσικές εκπομπές υπάρχουν τρομερά ταλαντούχοι άνθρωποι.

 Όμως αυτό που για εμένα κάνει αυτή τη μπάντα να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως ακόμη και όταν ο ερμηνευτής τραγουδά χαλαρά, από τον καναπέ του στούντιο, η μπάντα δεν συνοδεύει απλά, αλλά απογειώνει το κάθε κομμάτι, με ήχο δυναμικό, καθαρό αλλά και μελωδικό, που σπανίζει στην τηλεόραση.

 Ταυτόχρονα, κάθε κομμάτι ακούγεται στα αυτιά του ακροατή σαν μια νέα εκδοχή αυτού που ήδη ξέρει, αφού η μπάντα φροντίζει να το παρουσιάζει σαν κάτι φρέσκο και μοναδικό, κάτι που γίνεται μόνο με δουλειά και προετοιμασία, την οποία ο θεατής γρήγορα αντιλαμβάνεται."

 https://www.nou-pou.gr

 

Μύρκας








 



Θοδωρής Κοτονιάς—via http://stixos.eu
Θοδωρής Κοτονιάς—via http://stixos.eu

Θοδωρής Κοτονιάς—via http://stixos.eu

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά..που μας έκαναν να ακούσουμε ποιοτική μουσική.!