Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ξεσπάθωσε η Γ. Μαντά κατά Ταγκαλή «Ως πότε θα κάνει με ξένα κόλλυβα σπερνά;»


-«Διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να παραπλανήσει τους δημότες, γιατί αν δεν το κάνει ξέρει πολύ καλά ότι σύντομα θα αποδειχθεί πως ήταν μια μεγάλη «φούσκα».


Δεν κρύβει τον εκνευρισμό της η κ.Γώγα Μαντάαπό τη στάση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για τα έργα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι σβήνει την ιστορία της προσπάθειας που κατέβαλε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σκόπιμα, για κρύψει τη δική του πολιτική ένδεια.
Η κ. Μαντά απέστειλε στην ΩτΦ ένα πολύ σκληρό κείμενο, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο κ. Ταγκαλής παραπλανά συνειδητά την Κοινή Γνώμη, για να μη φανεί ότι ο ίδιος είναι μια «μεγάλη φούσκα», όπως συγκεκριμένα αναφέρει.
Μάλιστα γίνεται αναφορά στη στάση του απέναντι στη ΔΕΥΑ κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, αλλά όσα εκστόμιζαν συνεργάτες του για τη συνεργασία με το YALE και το ταξίδι στην Αμερική για το 1ο Συνέδριο.
Αναλυτικά στο κείμενό της αναφέρει τα εξής:

Ως πότε θα κάνει με ξένα κόλλυβα σπερνά;

Πανηγυρίζει η σημερινή δημοτική αρχή για την επιτυχία της Δ.Ε.Υ.Α.  Της Δημοτικής επιχείρησης που η τότε παράταξη του κ. Ταγκαλή  ως αντιπολίτευση  αναθεμάτιζε και σήμερα έγινε φανατική υπέρμαχος της λειτουργίας της.

Πανηγυρίζει η σημερινή δημοτική αρχή για την μελέτη ενός έργου, απαραίτητης υποδομής για τις οικιακές συνδέσεις με το  αποχετευτικό δίκτυο Κιρρας . Όμως η μελέτη του συγκεκριμένου έργου εκπονήθηκε με μέριμνα της  προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά το κρύβει καλά.
Πανηγυρίζει η  σημερινή δημοτική αρχή για το ποσό των 113.000,00 ευρώ που υπάρχει στον Προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ  για την δαπάνη του έργου εξωτερικών  Διακλαδώσεων δικτύου Αποχέτευσης. Το ποσό αυτό όμως εντάχθηκε στον εν λόγω προϋπολογισμό από την προηγούμενη  δημοτική αρχή του κ. Α. Παναγιωτόπουλου.

Καμαρώνει ο Δήμαρχος Π. Ταγκαλής  για το YALE και τη συνεργασία του δήμου Δελφών μαζί του, αλλά αυτή η συνεργασία δεν ήρθε ουρανοκατέβατη! Ξεχνά προφανώς πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ταξιδέψει στην Αμερική, συμμετέχοντας στο 1ο  Συνέδριο, αλλά οι «λεβέντες» του κ. Ταγκαλή έβριζαν, λασπολογούσαν και ποδοπατούσαν τους συμμετέχοντες στον τόνους οχετού που έριχναν. Σήμερα όμως ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες μπορούν να ταξιδεύουν ανενόχλητοι, γιατί αυτοί «δεν κάνουν ταξιδάκια αναψυχής», κάνουν μόνο ταξίδια εργασίας με θεαματικά μάλιστα αποτελέσματα, που τα βλέπουμε όλοι και οι εκατοντάδες απλήρωτοι προμηθευτές του Δήμου, οι οποίοι επέστρεψαν στην εποχή όπου παρακαλούν για ένα μικρό έναντι στα δεδουλευμένα τους.

Αφήσαμε ως πρώην Δημοτική Αρχή μια καλή και πλούσια παρακαταθήκη στον νέο Δήμαρχο  κ. Ταγκαλή.
Εύχομαι να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του Δήμου Δελφών. Εύχομαι να δημιουργήσει άλλο ένα τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων , ενεργειών κλπ. που θα το αφήσει στον επόμενο δήμαρχο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το βλέπω.

Η διαστρέβλωση των γεγονότων έχει αποτέλεσμα την παραπλάνηση των πολιτών  και όχι την σωστή και ειλικρινή  ενημέρωσή τους 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Δελφών έχει συνέχεια και τίποτα δεν γίνεται εκ του μηδενός. Για αυτό ας αποδίδουμε στον καθένα αυτό που του αξίζει. Ας  ενημερώνουμε με ειλικρίνεια του πολίτες αυτού του Δήμου, που δεν «κοιμούνται». Εξάλλου, το έργο που με κόπο, ιδρώτα, συγκρούσεις και αγωνία παρήχθη τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ότι και να γίνει εμείς θα το υπερασπιστούμε και μαζί με αυτό τους πολίτες που μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν. Τα έργα τα ζητεί η κοινωνία, για αυτήν γίνονται και σε αυτήν αποδίδονται.

Η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει ίχνος συνέπειας και ίχνος πολιτικού πολιτισμού. Απεναντίας είναι παντελώς ανακόλουθη και έχει κάνει τις μεγαλύτερες κυβιστήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην τοπική πολιτική – αυτοδιοικητική ιστορία  από την σημερινή Δημοτική Αρχή Δελφών.
Δεν υπάρχει πιο θλιβερή εικόνα για το κοινωνικό σύνολο, από ένα Δήμαρχο, που αντί να προσπαθεί να παράγει έργο, αγωνίζεται να κλέψει τους κόπους των άλλων, να τους θάψει βαθιά. Και αυτή είναι μια απολύτως συνειδητή επιλογή για τον κ. Ταγκαλή και τους επαγγελματίες διαστρευλωτές που τον υποστηρίζουν, γιατί αν δεν το κάνει ξέρει πολύ καλά ότι σύντομα θα αποδειχθεί πως ήταν μια μεγάλη «φούσκα»!

Έντυπη έκδοση

από: "Η Ώρα της Φωκίδας"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει το σπερνά τι σημαίνει...

Καρτερία είπε...

Κόλλυβα