Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

“Ανάγκη η σύσταση νομικής υπηρεσίας στην Περιφέρεια”

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο
Αίτημα-πρόταση για τη δημιουργία νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα υποβάλει στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη ο Χρήστος Δούρος.

“Η Περιφέρεια Στερεάς δαπανά υπερβολικά πολλά χρήματα σε μεμονωμένου δικηγόρους για να χειριστούν τις υποθέσεις τους. Αν υπάρχει νομική υπηρεσία η εξοικονόμηση πόρων για έργα και δράσεις είτε αναπτυξιακού χαρακτήρα είτε για την κοινωνική συνοχή είτε για την βελτίωση της καθημερινότητας θα είναι σημαντική”, σημειώνει στο amfissaface.gr ο Αντιπρόεδρος της παράταξης Γκλέτσου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση της Τρίτης του περιφερειακού συμβουλίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Φωκίδας, με την σύσταση της εν λόγω υπηρεσίας θα υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις νομικές υποθέσεις της περιφέρειας και θα αποφευχθούν στο μέλλον τραγελαφικές καταστάσεις.
Ως τέτοια ενδεικτικά αναφέρει εκείνη στην Π.Ε. Εύβοιας, όπου δικηγόρος που χειριζόταν υπόθεση της περιφέρειας “ξέχασε” να αναφέρει σε έγγραφο πως η περιφέρεια διεκδικεί ποσό 115.000 ευρώ που προερχόταν από υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών στο συγκεκριμένο νομό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: