Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ





Tην ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν με τον πρωταθλητή Ελλάδος στους δρόμους αντοχής Κωνσταντίνο Γκελαούζο, είχαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. 

Ο Κώστας μίλησε στους μικρούς μαθητές για την πορεία του ως αθλητής, την προπόνηση και διατροφή που κάνει, τις επιτυχίες του και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε στην πορεία του ως αθλητής, τους μελλοντικούς του στόχους που έχει θέσει – επιθυμία του να «πιάσει» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -, καθώς και τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει και τον στηρίζουν, με σημαντικότερους τους γονείς του. 

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών και ανέφερε τι σκέφτεται την ώρα ενός μαραθώνιου αγώνα, ποιες οι διαφορές ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και πώς ένα παιδί προερχόμενο από μια μικρή επαρχιακή πόλη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του αθλητισμού. 

Ενδιαφέρουσες απόψεις και σκέψεις, με τους μικρούς μαθητές να γνωρίζουν από κοντά έναν άνθρωπο του τόπου μας που αυτή τη στιγμή αποτελεί πρότυπο αθλητή τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι που αφορά τη ζωή εκτός αγώνων. 

Ο Κώστας εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του, παρότι πανελλήνιος πρωταθλητής με ατελείωτες διακρίσεις. Τον ευχαριστούμε που αφιέρωσε κομμάτι του πολύτιμου χρόνου του και επισκέφθηκε το σχολείο μας για να μιλήσει στους μικρούς μαθητές. 

Τα παιδιά είναι σημαντικό να γνωρίζουν ανθρώπους του τόπου τους που σήμερα πρωταγωνιστούν και προοδεύουν σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής.


Νικόλαος Παπούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: