Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - Τι αναφέρει

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - Τι αναφέρειΚαιρός: Για σχετική ψύχρα που έρχεται σταδιακά από αύριο, Κυριακή στα κεντρικά και νότια της Ελλάδας, καθώς και για κρύο στη Βόρεια Ελλάδα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.


«Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει ο χειμώνας τη βδομάδα που έρχεται για να μας δείξει ότι ίσως πλησιάζει στη χώρα μας. Όπως είναι λογικό, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών αλλά και πρώτων πρωινών ωρών», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και νοτιάδες στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Από την Τρίτη και μετά θα έχουν την τάση να ενισχυθούν περαιτέρω. Από βροχές δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως από την Τρίτη προς Τετάρτη και έπειτα γίνουν περισσότερες αλλά δεν θα προβληματίσουν».

Ψυχρή εισβολή την Κυριακή με χιόνια

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένουμε να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας οδηγώντας τη θερμοκρασία σε πτώση έως και 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με σήμερα, όπου θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.


Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 04/12, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: