Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Αντιδρούν τα στελέχη της Ν.Δ. για τους διορισμούς διοικητών των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων και μιλούν για αναξιοκρατία.

Χαμός στις ΝΟΔΕ με τους διορισμούς των Διοικητών Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας


 «Γαλάζιες» αναταράξεις έχει προκαλέσει η επιλογή των διοικητών του κ. Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας και του κ. Γρηγορίου στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο 80άρης νέος διοικητής, έλκει την καταγωγή του από την Πιαλεία Τρικάλων, τέως γυμνασιάρχης, μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ, επέστρεψε στο «γαλάζιο» μαντρί και ενώ διάγει την 9η δεκαετία της ζωής του κατέθεσε αίτηση και επιλέχθηκε για να διοικήσει το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Κώστας Τσίγκας, που είχε κάνει αίτηση για διοικητής έκανε λόγο για αχαριστία και αναξιοκρατία από την κυβερνώσα παράταξη:
«Υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι για διοικητές, δεν περίμενα να επιλεγεί ο κ. Πατέρας.
Μπορεί και να είχε το καλύτερο βιογραφικό, δεν αντιλέγω. Ήταν ένας διαγωνισμός μη αξιοκρατικός, μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι όποιον θέλανε. Υπήρχε δέσμευση ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, δεν θα έχει πολιτευτές άνω των 65 ετών και πολλά ακόμα, αλλά βλέπουμε ότι δεν ισχύουν.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε εδώ η κυβέρνηση με απογοητεύει, ενώ υποσχέθηκε αριστεία και αξιοκρατία, τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις συνταξιούχους.»
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει:
« Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ.
Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε.
Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση.
Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»
Το σχόλιο του έκανε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος: « Θα ήταν μαγκιά να έρθει τρικαλινός διοικητής στα Τρίκαλα. Στα μέρη που υπήρξε ομοφωνία των πολιτικών γραφείων το πετύχανε αυτό, εδώ προφανώς και δεν έγινε.
Εμένα και να με πείραξε κάτι, είναι προσωπικό μου θέμα. Θα δεχθούμε τις επιλογές όπως γίναν, αλλού μπαίνουν νέοι αλλού μπαίνουν έμπειροι. Πάντως βλέπω ότι τα…όρια μου για μελλοντική αξιοποίηση επεκτείνονται, μιας και εγώ είμαι τώρα 62 ετών άρα έχω πολλά…περιθώρια ακόμα.»
Ως σεβαστή έκρινε την επιλογή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης: « Ως μέλος του κόμματος έχω πει την άποψη μου στα συλλογικά όργανα. Οι επιλογές είναι σεβαστές, τις αποδεχόμαστε και όλοι κρινόμαστε. Δεν μπορούμε ως περιφερειακή ενότητα να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο.»

Κ. Τσίγκας: Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία!

Για πολιτικούw γυρολόγους, για την γενιά των 80 plus, για άστοχες επιλογές προσώπων από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο θέμα των τοποθετήσεων των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, κάνει λόγο με ανάρτηση του στα socialmediaο γνωστός Τρικαλινός οδοντίατρος και Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσίγκας.

Ιδού τι έγραψε στην «οργισμένη» ανάρτηση του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το Πρωθυπουργικό περιβάλλον:

«Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως θλίβομαι για την επιβράβευση,από το κόμμα μου,των πολιτικών γυρολόγων και ξαφνιάζομαι από το bonus της γενιάς των 80plus…Σε μια ούτως ή άλλως μη αξιοκρατική προκήρυξη επιβλήθηκαν οι χειρότερες επιλογές. Άσχετα με το ποιος κατά περίπτωση επέβαλε τον όποιο διοικητή ανά την επικράτεια την ευθύνη φέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που πραγματοποίησαν την επιλογή! Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες είναι όχι άνοιγμα σε άλλους χώρους, αλλά ξεπούλημα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο..ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ??? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ???
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή...που είχε το νου της...?