Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : "ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ"


 Κοινωνική ασφάλιση ήτανε: Το ΙΚΑ με τους γιατρούς  και τα ιατρεία. Το νοσοκομείο με τις κλινικές


οι παροχές σε εξετάσεις, σε φάρμακα, σε οπτικά κλπ. Η δωρεάν παιδεία. Η Εργατική Εστία με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού. Το ΕΚΑΣ για τους χαμηλό – συνταξιούχους. Η Πρόνοια για τους πλέον ανήμπορους. Οι συντάξεις (όπως τις γνωρίσαμε) ως ανάσα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ήτανε όλα αυτά (και πολύ λίγα ήτανε) τα οποία χρυσοπληρώσαμε στον εργασιακό μας βίο. Όσο κουτσουρεμένα κι αν ήτανε όλα τα παραπάνω, υπήρχανε έστω σε υποτυπώδη μορφή.
   Κοινωνική ασφάλιση τώρα είναι: Ότι έχει απομείνει από την υγεία, γιατροί, νοσοκομείο, φάρμακα  και ας μας κλέβουν και 6% το μήνα, κοντά μια σύνταξη το χρόνο, για τον διαλυμένο από τους ίδιους ΕΟΠΥΥ. Ότι έχει απομείνει από την παιδεία, από την πρόνοια. Ότι έχει απομείνει από τις κουτσουρεμένες μας συντάξεις. Κόψανε παντελώς το ΕΚΑΣ πετώντας τα ψίχουλα στο τέλος του χρόνου, όλοι αυτοί οι υπερήφανοι, για τα ματωμένα (από το λαό) πλεονάσματα.
ΤΩΡΑ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!! ΔΙΑΛΥΟΥΝ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    Με το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης της ΝΔ ιδιωτικοποιούν τα ταμεία με αρχή τα επικουρικά και έρχεται και η ιδιωτικοποίηση - διάλυση και του ΕΦΚΑ. Περικόπτουν κι άλλο τα κονδύλια και για την υγεία και για την παιδεία. Διατηρούν τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει να κάνει με τις περικοπές των συντάξεων, συνεχίζοντας την ατέλειωτη κλοπή τους. Δίνουν τα ελάχιστα κλεμμένα από τα επικουρικά, αποπροσανατολίζοντας τους συνταξιούχους (κρύβοντας) ότι με την προσωπική διαφορά δεν θα ξαναδούν αύξηση σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους, ενώ οι αυξήσεις στα είδη διατροφής, στα φάρμακα κλπ θα συνεχίσουν να τραβάν την ανηφόρα.
Κ Α Μ Ι Α   Π Ρ Ο Σ Μ Ο Ν Η ,    Κ Α Μ Ι Α    Ε Π Α Ν Α Π Α Υ Σ Η
   Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των τηλεοπτικών πρωινάδικων. Σε όλους όσους μας καλούν  ξανά μανά για αγωγές και για δικηγόρους. Όλοι αυτοί μας θέλουν μακριά από το μόνο δρόμο που έχουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις κλεμμένες μας συντάξεις. Το δρόμο του αγώνα.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία συνταξιούχων
(ΙΚΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ) και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας το
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 στις 11 πμ στην ΠΛ. Ησαΐα

Παλεύουμε και απαιτούμε
  Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού για το Νοσοκομείο της Άμφισσας Την ανανέωση των συμβάσεων του ορθοπεδικού και του γυναικολόγου. Την πρόσληψη παθολόγων για άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής.
   Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
   Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποιησή τους
   Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
   Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
  Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
   Αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: