Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σταδιακή κατάργηση των κυρώσεων κατά Μόσχας ψήφισε η αυστριακή Βουλή




Υπέρ ενός βαθμιαίου τερματισμού των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας τάσσεται η Αυστρία, με ψήφισμα της αυστριακής Βουλής. 

Το αίτημα, που προβλέπει σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανάλογα με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ, υπερψηφίστηκε από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το Λαϊκό, όπως και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων. 


Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώτος αντιπρόεδρός της, ο Καρλχάιντς Κοπφ του Λαϊκού Κόμματος, επισήμανε πως οι Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ της Ουκρανίας και των αυτονομιστών ελάχιστα έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα. Όπως επισήμανε, οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό και ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστεί εάν με μία σταδιακή διαδικασία θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή των Συμφωνιών.

Υπέρ μιας επιτήρησης της διαδικασίας υλοποίησης των Συμφωνιών τάχθηκε στην ομιλία του ο καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε τη λύπη του που οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας παρατάθηκαν πρόσφατα χωρίς να προηγηθεί κάποια συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να ενισχυθούν οι επαφές με τη Μόσχα. 

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, κατέθεσε δικό του αίτημα με το οποίο ζητούσε από την αυστριακή κυβέρνηση να απαιτήσει την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αίτημα που δεν υποστηρίχθηκε από καμία άλλη παράταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 





άντε και στα δικά μας ....υπάρχει πλέον το προηγούμενο "Γερμανικής χώρας" , δεν μας μαλώσουνε.-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην περήφανη Ελλάδα. Ζήτω το Έθνος, ζήτω η ελευθερία, ζήτω η Εθνική μας κυριαρχία. Δικαιώθηκε η υποταγή μας και η υποτέλειά μας. Με υπομονή και με σκυμμένο κεφάλι, ήρθε η μεγάλη ώρα που οι Αυστριακοί πήραν το θάρρος να γράψουν στα παπούτσια τους την Ευρώπη για να υποστηρίξουν το δικαίωμά τους στο παντεσπάνι. Τώρα θα μπορέσει και η Ελλαδάρα μας να παρακαλέσει να μας αφήσουν και εμάς να πουλήσουμε κανένα γιαρμά μπας και βγάλουμε κανένα ψίχουλο να ζήσουμε. Ζήτω. Ευρώ και ξερό ψωμί.