Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

«Χρυσό» κατέκτησαν δύο αγρότες από την Ηλεία σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη «Καλύτερου Νέου Αγρότη»

με την εφαρμογή καινοτόμας μεθόδου στη συλλογή ελαιοκάρπου.

Tο καινοτόμο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής ελαιοκάρπου


«Χρυσό» κατέκτησαν δύο αγρότες από την Ηλεία σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη «Καλύτερου Νέου Αγρότη».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 200 υποψήφιοι από 17 ευρωπαϊκές χώρες και οι δυο νέοι έλαβαν την πρώτη θέση για το συνολικό τους έργο και την εφαρμογή καινοτόμας μεθόδου στη συλλογή ελαιοκάρπου.
Οι δύο Έλληνες παραγωγοί βραβεύτηκαν επίσης σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «παρά τις δυσκολίες δημιουργούνται νέες συνθήκες για την αναζωογόνηση της υπαίθρου».

Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη για την καινοτομία που εφαρμόζουν, παραδίδοντας τους τιμητική πλακέτα, ενώ υπογράμμισε πως η δραστηριότητα τους αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αγρότες της χώρας που παρά τις δύσκολες συνθήκες επενδύουν στον πρωτογενή τομέα και δημιουργούν νέες συνθήκες για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Νίκος Παυλονάσιος. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως στηρίζει το έργο της ΠΕΝΑ καθώς πιστεύει πως μέσα από την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα και την δραστηριότητα των νέων αγροτών μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.



2 σχόλια:

ΕΥΣΤ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ είπε...

συγχαρητήρια ΜΟΝΟ από την επαναδραστηριοποίηση της ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θα δούμε άσπρη μέρα

Ανώνυμος είπε...

http://www.agrotika-mixanimata.gr/mazema-elias το μηχανημα!!!!!!!!!!