Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

45 εφημερίδες ενώνονται και παρουσιάζουν ειδήσεις και λύσεις ελπίδας



Η ανάγνωση και η παρακολούθηση των ειδήσεων σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι μια αποκαρδιωτική συνήθεια. Παγκοσμίως, αναγνώστες και τηλεθεατές επανειλημμένα δηλώνουν ενοχλημένοι από το πώς και πόσο προβάλλονται οι αρνητικές ειδήσεις. Κι όμως ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να φέρνουν μεγαλύτερα θέματα και προβλήματα στο επίκεντρο και να μας κρατούν ενήμερους. Πρέπει οι τίτλοι να συμβαδίσουν με το παλιό ρητό «when it bleeds, it leads» (όταν έχει αίμα το θέμα, μπαίνει πρώτο);

Η συνεργασία 45 εφημερίδων, μέσω της Sparknews, παρουσιάζει ένα διαφορετικό δημοσιογραφικό όραμα: προβλήματα ΚΑΙ λύσεις μπορούν να φθάνουν στο κοινό μαζί. Αυτή η άποψη, μαζί με την πεποίθηση ότι ποιοτικές ειδήσεις που βασίζονται στην εξεύρεση λύσεων είναι κάτι που οι αναγνώστες θα ήθελαν περισσότερο, αποτελούν μέρος ενός ολοένα αυξανόμενου κινήματος στον Τύπο που προβάλλει ιστορίες ελπίδας και αλλαγής.

Αυτή είναι μόνο η αρχή. Σε κάθε έκδοση αυξάνεται ο αριθμός των εφημερίδων που συμμετέχουν. Οταν το κοινό μαθαίνει πραγματικές λύσεις, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Οι αναγνώστες αποκτούν καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων και έχουν πλέον τα μέσα να παρέμβουν καθώς και την ελπίδα να πιστέψουν ότι μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Περσινά άρθρα συνέβαλαν στην ανάπτυξη προγραμμάτων μέσω εθελοντισμού, αποφάσεων, επενδύσεων, δωρεών και ακόμα και αντιγραφής τους σε νέες χώρες.

Τώρα ήρθε η ώρα να γίνετε κι εσείς μέρος αυτού του κινήματος μεταφέροντας το μήνυμα στους γνωστούς σας! Μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό selfie αναρτώντας μια φωτογραφία σας κρατώντας «ΤΑ ΝΕΑ» στο twitter (#ImpactJournalism και προσθέστε @tanea.gr). Βοηθήστε καινοτόμες προσπάθειες και επιχειρηματίες που αναφέρονται σε αυτές τις ιστορίες να ξεπεράσουν προκλήσεις δίνοντας ιδέες στο beta.makesense.org/ijd. Και προτείνετε σχέδια με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε την επόμενη χρονιά (www.sparknews.com/ijd).

Δεν υπάρχουν σχόλια: