Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι Έλληνες να θυμηθούν τι χρωστάνε στην Ευρώπη

Παρέμβαση και από την Ισπανία εν όψει κάλπης.





Να θυμηθούν στην κάλπη την ευρωπαϊκή και την ισπανική αλληλεγγύη καλεί τους Έλληνες ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος ο οποίος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope, ότι λόγω αυτής της αλληλεγγύης το 2010 και το 2012 εξακολουθεί να λειτουργεί ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας.

 «Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όχι μόνο επειδή το επιβάλει η τρόικα, αλλά επειδή είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ο οποίος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ισπανίας, με το διπλό πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της.

«Η Ελλάδα έλαβε 210 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισεκ. από την Ισπανία, η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός.

Η Ελλάδα μπόρεσε «να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη», συνέχισε. «Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός όταν ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου θα το κάνει», σημείωσε ο ντε Γκίνδος.




Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: