Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Α. Σαμαράς: Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Οι πρόωρες κάλπες της Ελλάδας στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα διεθνώς.


Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του αμέσως μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στην Βουλή. Οπως και στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης, 168 βουλευτές ψήφισαν  υπέρ του Σταύρου Δήμα και 132 παρών, γεγονός το οποίο οδηγεί στη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες.

"Δυστυχώς, μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για μιαν εξέλιξη που δεν την ήθελε η Ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

"Κ"




Οι πρόωρες κάλπες της Ελλάδας στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα διεθνώς

Ο φακός της διεθνούς ειδησεογραφίας «καρφώνεται» στην Αθήνα. Η είδηση ότι η Ελλάδα οδεύει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγάλων ενημερωτικών μέσων, τα οποία προβάλλουν το φάσμα της οικονομικής αβεβαιότητας εν όψει της κάλπης για την Αθήνα και την Ευρώπη.

Με έκτακτη ειδησεογραφία και διαρκή ενημέρωση τα διεθνή μέσα μεταδίδουν τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από την Αθήνα.

Η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το διεθνές πρόγραμμα βοήθειας που χρειάζεται η χώρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι οι αγορές και οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ έρχονται αντιμέτωποι με εβδομάδες αβεβαιότητας που μπορεί να υπονομεύσουν τα εύθραυστα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης.

Στις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων υπογραμμίζεται το δημοκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της πρόωρης κάλπης και η ανησυχία πιστωτών και εταίρων ως προς τις θέσεις του για την επαναδιαπραγμάτευση, καθώς και η μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Στην ψηφοφορία για τον Έλληνα πρόεδρο ο πρώην επίτροπος Σταύρος Δήμας απέτυχε και στον τρίτο γύρο. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ εκβίασε νέες εκλογές» γράφει το Spiegel στο πρωτοσέλιδο άρθρο στην ηλεκτρονική πύλη του -η είδηση των εκλογών είναι πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα γερμανικά μέσα.

«Όχι μόνο η κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά και η ΕΕ, είχαν προειδοποιήσει» κατά των εκλογών, λέει το Spiegel προσθέτοντας ότι «φοβούνται θρίαμβο του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις».

«Το κόμμα απορρίπτει σφοδρά τη λιτότητα που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας» αναφέρεται στο κείμενο και γίνεται αναφορά στη βουτιά των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

«Οι Έλληνες καλούνται να εκλέξουν νέα Βουλή» γράφει η FAZ λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται «μπροστά σε στροφή προς τα αριστερά».

Η Suddeutsche Zeitung με τη σειρά της σημειώνει ότι η πολιτική αστάθεια ανησυχεί τους πιστωτές της Ελλάδας και σε εκτενές της άρθρο τονίζει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αναμένει τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων μετά τις κάλπες.

«Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της» έχει δηλώσει ο Σόιμπλε. Εάν θα γίνει αυτό ωστόσο δεν είναι σίγουρο γιατί στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου λιτότητας και κούρεμα του χρέους, προσθέτει η Suddeutsche Zeitung.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: